HAKOVAN MI JE PROFIL! TO JE NAPAD NA VLADU HRVATSKE! Javila se diplomatkinja koja je širila rasizam na Fejsbuku!
Elizabeta Mađarević, Foto: Printscreen/24sata.hr

izazvala buru

HAKOVAN MI JE PROFIL! TO JE NAPAD NA VLADU HRVATSKE! Javila se diplomatkinja koja je širila rasizam na Fejsbuku!

Nakon utvrđivanja činjenica, Ministarstvo će preduzeti odgovarajuće mere propisane Zakonom o spoljnim poslovima

Objavljeno:

Gospođa Elizabeta Mađarević je juče zvala novinara i ispričala mu da je njen profil hakovan na Fejsbuku.

Potvrdila je to za 24 sata Marijana Dokoza, glavna urednica portala fenix-magazin.de, jednog od najuticajnijih medija u Hrvatskoj.

Nakon što su objavljeni komentari s profila sekretarice u ambasadi Hrvatske u Berlinu o 'čistoj i autentičnoj Evropi' u kojoj žive samo beli Evropljani, gospođa Mađarević je sama nazvala iseljenički portal u Nemačkoj, odnosno novinara s kojim je ranije sarađivala i ispričala mu kako je njen profil hakovan.

- Moj profil je hakovan i začuđena sam onim što je preneto. U svemu na službenim dužnostima sledim politiku Vlade RH. Niko me od novinara nije zvao ni pitao za tu izjavu. Na godišnjem sam odmoru izvan Hrvatske i ništa mi drugo osim tužbe protiv onih koji o meni šire neistine ne pada sada na pamet. Karijerni sam diplomata, što znači da služim hrvatskoj Vladi i državi - rekla je Elizabeta Mađarević portalu, dodajući kako drži da krajnji cilj napada nije ona, već Vlada RH i novi ministar spoljnih poslova.

foto: Printscreen

- Ja sam jedna obična osoba i profesionalno obavljam svoj posao za svoju državu i Vladu, dodala je Mađarević.

U petak je reagovalo i Ministarstvo spoljnih poslova u Zagrebu, u koje je Mađarević pozvana na hitan sastanak kako bi bile utvrđene sve činjenice oko njenih objava.

- Ministarstvo će preduzeti odgovarajuće mere propisane Zakonom i Zakonom o državnim službenicima - stoji u saopštenju MVEP-a.

Da li je Mađarevićeva na odmoru i kad ima dogovoren sastanak, u Ministarstvu nisu odgovorili. Kako propisuje Zakon o državnim službenicima na koji se pozivaju, za teške povrede kazna za službenika može da bude novčana, u iznosu od 10 d 20 posto mesečnog primanja kroz mesec, do šest meseci; premeštaj na niže radno mesto s istom stručnom spremom, dok je treća opcija prestanak službe.

Osim toga, službenik ne može da napreduje dve godine zbog povrede dužnosti, a ako napravi sličnu povredu, prestaće mu služba po sili zakona.

Bonus video

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.