MANIJAK JE OBEĆAO DEVOJČICI (16) POSAO U AUSTRIJI: Ubedio je njene roditelje, kad je krenula s njim dogodio se UŽAS
Maloletnica doživela horor (ilustracija), Foto: Profimedia

podvođenje maloletnica

MANIJAK JE OBEĆAO DEVOJČICI (16) POSAO U AUSTRIJI: Ubedio je njene roditelje, kad je krenula s njim dogodio se UŽAS

57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, uz krivičnu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima, priveden je sudiji istrage Županijskog suda u Zadru

Objavljeno:

Nagovarao ju je mesec dana, direktno i preko njenih prijatelja, a poznavao je i njenu porodicu.

Govorio joj je da će u Austriji, gde on živi, bolje zarađivati nego kod kuće u Bosni i Hercegovini, ili Hrvatskoj, da će raditi u njegovom restoranu, gde radi i njegova ćerka, da će upoznati druge devojke, da će joj biti zabavno, a pogotovo u slobodno vreme, piše Slobodna Dalmacija.

Uveravao ju je da će dnevno zarađivati između 35 i 40 evra, a posle, ako se pokaže vrednom, dobiće veću odgovornost i veća primanja.

Kako bi joj pokazao svoje poštene namere, desetak dana pri puta dao joj je nekoliko stotina eura da može da kupi telefon i nešto nove odeće, a ona će mu to posle vratiti od svoje zarade. Onda je 16. jula ujutro došao po nju svojim crnim Mercedesom ispred roditeljske kuće. Čim su prešli granicu Hrvatske rekao joj je da mu preda svoj pasoši novac, oko sto eura.

Trebalo je da krenu prema austrijskoj granici, ali joj je rekao da najpre mora do Karlovca obaviti neki zaostali posao. Tamo su se zadržali, a ona ga je sve vreme čekala u automobilu. Kad se napokon vratio krenuli su, ali ne prema Austriji. Ovaj put je rekao da moraju na ostrvo Vir, jer mora pogledati neko zemljište koje misli kupiti.

Ostrvo Vir
Ostrvo Vir foto: Ostrvo Vir, wikipedia / David Berta

Odveo ju je u apartman na katu kuće koji je imao dve sobe. Počeo joj je govoriti da on u Austriji zapravo nema restoran nego neku birtiju, da ona tamo neće lomiti leđa, nego da će dobro zarađivati, ali na drugi način. Da će biti "dama".

Ona se na to pobunila, rekla je da dogovor nije bio takav, da ne želi ići u Austriju nego da hoće da se vrati kući. Zatvara se u svoju sobu, ali soba nema ključ. Kad je ušla, shvatila je da je on zaključava spolja.

Kad je napokon otvorio vrata na sebi je imao samo "bokserice" i tražio je da mu da telefon. Iz njega je izvadio karticu i vratio joj ga, ali nije shvatio da telefon ima dve kartice, jednu za BiH, drugu za Hrvatsku. U noći oko dva sata otvaraju se vrata njene sobe. On ulazi i seda na njen krevet i počinje da je dira. Po nogama, struku, bokovima...

Pita je:

Jesi li se već seksala? Mlada si, zgodna, vreme ti je. Zašto nećeš?

Ona počinje vikati, sve jače i jače... Vrisku je u jednom trenutku čula neka žena u komšiluku. Dotrčala je do ulaza u apartman i počela lupati na vrata. Muškarac je otvorio vrata, a devojka je nekako uspela da se provuče i pobegne.

Dva dana posle, 18. jula, 57-godišnji državljanin Hrvatske i BiH, uz krivičnu prijavu za bludne radnje i trgovinu ljudima, priveden je sudiji istrage Županijskog suda u Zadru. Nakon što je ispitan, određen mu je istražni zatvor zbog mogućnosti od bega. Za delo koje mu se stavlja na teret zaprijećena kazna je od tri do 15 godina.

Naime, 57-godišnjak je zaveo, obmanuo, pokušao da siluje i na prostituciju natera 16-godišnju devojku iz BiH. Ubrzo se otkrilo da je 57-godišnjak u Austriji 1996. izdržavao zatvorsku kaznu zbog silovanja, a 2005. i kaznu zbog zloupotrebe droga. Utvrđeno je i da je vlasnik nekog lokala, ali sigurno ne restorana s kojim je zamazao oči maloletnoj devojci, piše Slobodna Dalmacija.

"Ako trpite nasilje ili znate nekog ko trpi nasilje, pozovite SOS telefon 0800 35 00 36."

bonus video:

(Espreso.co.rs/slobodna dalmacija)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.