OVO JE UZROK TROVANJA ITALIJANSKE PORODICE NA HVARU? Deca su i dalje KRITIČNO, u krvi pronađeno nešto zlokobno
Lekari KBC Split, Foto: Facebook printscreen

tragedija na brodu

OVO JE UZROK TROVANJA ITALIJANSKE PORODICE NA HVARU? Deca su i dalje KRITIČNO, u krvi pronađeno nešto zlokobno

Muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s porodicom.

Objavljeno:

Devojčica i dečak koji se leče na jedinici intenzivnog lečenja su i dalje životno ugroženi s višeorganskim zatajenjem. Laboratorijski nalazi pokazali su povišene razine karboksihemoglobina, što može biti posledica ugljen monoksida - rekla je upravnica Zavoda za intenzivnu pedijatriju dr. Branka Polić na konferenciji u splitskom KBC-u.

Nije htela detaljnije govoriti o uzrocima, već je rekla kako će to biti na državnim institucijama koje moraju dovršiti istragu.

Međutim, lekari su istaknuli kako je isključena mogućnost trovanja hranom.

Lekari splitske bolnice takođe nisu govorili o obdukciji italijanskog turiste, već su istaknuli kako će sve relevantne informacije dati istražna tela.

Inače, muškarac koji je umro je 57-godišnji menadžer sa Sicilije Eugenio Vinci koji je bio na odmoru s porodicom. Njemu je pozlilo u brodskom WC-u te je pri padu udario glavom u zid. Prema rečima drugog nastradalog Italijana, svi otrovani spavali su na desnoj strani broda.

- Troje bolesnika koji su juče došli na Kliniku za infektologiju danas su bolje, ali daleko od dobrog. Majka dece je nešto stabilnije. Gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga su relativno bolje i očekujemo da će danas otići na kućnu njegu. Pozvaćemo ih i sutra da dođu u bolknicu da ponovimo nalaze - rekli su lekari na konferenciji u podne.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.