POLITIČAR IVAN PERNAR URADIO NEŠTO ŠTO JE ŠOKIRALO CEO BALKAN: Oglasio se na Fejsbuku!
Ivan Pernar, Foto: Printscreen/youtube

BIĆE KAŽNJEN

POLITIČAR IVAN PERNAR URADIO NEŠTO ŠTO JE ŠOKIRALO CEO BALKAN: Oglasio se na Fejsbuku!

Ivan Pernar već dugo promoviše specifičnu politiku, a sada ju je odlučio demonstrirati na vlastitom sinu. Saborski zastupnik kaže kako njegovo dete neće primiti nijednu vakcinu iz obaveznog kalendara

Objavljeno:

Ivan Pernar je dobio sina i odbija ga vakcinisati! O svojoj odluci obavestio je javnost putem Fejsbuk stranice.

- Odbio sam da se detetu daju ikakve vakcine jer imam loša iskustva s prvim sinom, a naslušali smo se iz prve ruke svakakvih horor priča od drugih roditelja.

foto: Printscreen/youtube

Vakcinisanje sa sobom nosi rizik koji je za mene i njegovu majku Viktoriju, inače stomatološkinju, bio neprihvatljiv. Nemamo mentalitet krda. Imamo svoje mišljenje i nemamo nameru popustiti pritisku medija i farmaceutske industrije - napisao je i dodao kako dete neće vakcinisati nijednom vakcinom iz kalendara, te da su odbili i vitamin K. Prije dva meseca je nemački ministar zdravstva najavio uvođenje kazni od 2500 eura za sve roditelje koji ne vakcinišu decu.

Proletos je protiv svih roditelja koji odbijaju vakcinisati decu protiv ospica srpsko ministarstvo zdravstva pokrenulo 1.256 prekršajnih postupaka, a njih 48 je i osuđeno. U Hrvatskoj zakonom propisana kazna za nevakcinisanje dece iznosi 2000 kuna. Otkako je 1968. godine u Hrvatskoj uvedeno obvezno vakcinisanje protiv ospica, drastično se smanjio broj slučajeva te bolesti od koje je dotad, u proseku, obolevalo 15-ak hiljada dece godišnje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs / 24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.