NOVA PREVARA PO SUPERMARKETIMA! Našli novi način da varaju kupce, da nije bilo njega koji traži objašnjenje...
Pijaca i supermarketi, Foto: Filip Plavčić

bezobrazluk

NOVA PREVARA PO SUPERMARKETIMA! Našli novi način da varaju kupce, da nije bilo njega koji traži objašnjenje...

Hrvatski turistički radnici ocenjuju da iako razlika u broju turista nije preterano velika, manjak je ipak zabrinjavajući

Objavljeno:

Turistička sezona u Hrvatskoj znatno je slabija nego prošle godine, najnoviji su podaci hrvatske turističke zajednice. Prema podacima iz sistema „e-vizitor”, u Hrvatsku je u julu došlo 4,24 miliona stranih turista, odnosno gotovo 58.000 manje nego u istom mesecu godine.

Manje je i noćenja stranih turista - za oko 600.000. Prošle godine zabeleženo je 27,57 miliona noćenja u julu, a ove godine 26,96 miliona.

Hrvatski turistički radnici ocenjuju da iako razlika u broju turista nije preterano velika, manjak je ipak zabrinjavajući.

Najveći pad u broju turista doživele su tradicionalne destinacije na Jadranu, gde je od svih obalnih županija samo Dubrovacko-neretvanska zabeležila povećanje broja turista,3,6 posto.

Pad bi na Jadranu bio i veći da nije domaćih turista koji su se u julu odlučili za godišnje odmore, pa sve županije uz Jadran beleže povećanje broja domaćih gostiju.

Za razliku od Jadrana, kontinentalna Hrvatska, s daleko manjim kapacitetima, beleži povećanje broja gostiju, prenosi Tanjug, a razlog za ovakav trend mogle bi biti i cene hrane na hrvatskom primorju.

Razlika u ceni u sezoni i uz more razlog je zbog kog se poznati lanac supermarketa "Konzum" sve češće susreće s kritikama, a na jedan takav apsurd na njihovom Fejsbuk profilu upozorio je ogorčeni građanin.

- Konzum Lopar (u blizini Rajske plaže) voda Goda 6L košta 12,99 kuna (207 dinara). Maxi Konzum Lopar (850 metara udaljen od gore navedenog Konzuma) voda Goda 6L košta 9,99 kuna (159 dinara) može li mi neko objasniti o čemu se radi”, upitao je jedan građanin.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Alo.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.