NESTAO AMERIKANAC DŽEJKOB LING: Nije ga niko čuo od 25. jula, porodici je tada poslao NEOBIČNU FOTOGRAFIJU
Džejkob Endru Ling, Foto: Nestali.hr

nestanak u hrvatskoj

NESTAO AMERIKANAC DŽEJKOB LING: Nije ga niko čuo od 25. jula, porodici je tada poslao NEOBIČNU FOTOGRAFIJU

Džejkob je planirao da poseti Split i Dubrovnik i potom se vrati u SAD letom iz Beča 15. avgusta

Objavljeno:

Amerikanac Džejkob Endru Ling (18) nestao je pre 10 dana u Baškoj Vodi.

MUP je informaciju o njegovom nestanku objavio na portalu nestali.hr. Naveli su i da je posljednji put u telefonskom razgovoru naveo da se nalazi na području Baške Vode.

Džejkob je visok 182 centimetra, ima smeđu kosu i zelene oči.

Kako piše Dalmatinski portal, mladi Amerikanac putuje sam. Planirao je proputovati nekoliko zemalja u osam nedelja nakon završetka škole. Napustio je svoj dom u gradu Filadelfija, Pensilvanija 24. juna.

U Beč je doputovao idućeg dana. Bio je nekoliko dana u Austriji, a potom je putovao u Švajcarsku, Francusku i Italiju. Za to vreme bio je u kontaktu s prijateljima i porodicom.

Italiju je napustio 19. jula, porodici je kazao da mu je tamo preskupo. Autobusom je doputovao u Zagreb. Nije imao nikakve posebne planove, a Hrvatsku je izabrao jer su mu rekli da je jeftinija od Italije.

22. jula poslao je fotografiju na kojoj se vidi Baška Voda. 25. jula kontaktirao je nekoliko članova porodice. Kazao im je da je u beach baru i da mu je preostalo 300 dolara pa je za 10 dolara za noć unajmio ležaljku kako bi sačuvao nešto novca.

Porodica mu je na račun uplatila nešto novca, ali se kasnije pokazalo da taj račun uopšte nije koristio. To je bio njegov poslednji kontakt s porodicom. Nakon toga njegov telefon više nije bio aktivan. Operater ne može ući u trag njegovom telefonu, kaže za Dalmatinski portal porodica nestalog Džejkoba. Nije korištena ni njegova kartica.

Džejkob je planirao da poseti Split i Dubrovnik i potom se vrati u SAD letom iz Beča 15. avgusta. Niko za njega nije čuo još od 25. jula.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.