I KNINOM SE ORIO USTAŠKI POKLIČ ZA DOM SPREMNI! Marko Skejo: To je isto kao u crkvi Hvaljen Isus i Marija
Marko Skejo, Foto: Youtube printscreen

sramotna proslava oluje

I KNINOM SE ORIO USTAŠKI POKLIČ ZA DOM SPREMNI! Marko Skejo: To je isto kao u crkvi Hvaljen Isus i Marija

Skejo je novinarima rekao da oni nisu bili u ratu, te da ne mogu da saosećaju sa tim

Objavljeno:

Pripadnici HOS-a su danas u Kninu ponovo uzvikivali ustaški poklič "za dom spremni", a njihov predvodnik Marko Skejo u izjavi novinarima je taj pozdrav uporedio s crkvenim "Hvaljen Isus i Marija".

Skejo je novinarima rekao da oni nisu bili u ratu, te da ne mogu da saosećaju sa tim I dodao da će odgovoriti na njihova pitanja, ali samo iz pristojnosti.

- Vidim da ste mladi, neiskusni i nedobronamerni - kazao je novinarki koja ga je upitala zašto su uzvikivali taj poklič,, a od odgovorio da je "za dom spremni" stari hrvatski pozdrav.

- To je kao u crkvi 'Hvaljen Isus i Marija'. Mi smo došli danas na dan pobedničke vojske koja je svetla točka u hrvatskoj prošlosti i budućnosti - rekao je Skejo, prenela je HINA.

- Poklonili smo se, dodao je, zapalili sveće i uskliknuli smo onako kako su "naši bojovnici pali pod tim pozdravom: 'Za dom spremni', triput, za naše poginule i za našu Nezavisnu Državu Hrvatsku".

S obzirom na to da ih je snimila policija, novinari su Skeja pitali očekuje li krivične prijave, a njegov odgovor je bio:

- Nema krivične prijave, to je isto kao da ja vama kažem da zato što ste otišli da se poklonite na grob vašem roditelju možete očekivati krivičnu prijavu.

Dodao je da su oni iz Devete jedinice HOS-a i svih HOS-ovaca u Hrvatskoj i da su u Knin došli da bi se "poklonili poginulima i pozdraviti ih pokličem pod kojim su ginuli".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.