TRAGIČNA SUDBINA BEBE KOJOJ JE UBICA IZ ZAGREBA POŠTEDEO ŽIVOT: Iz Centra za socijalni rad stigle TUŽNE VESTI!
Igor Nađ je ubio 6 osoba, Foto: Facebook printscreen

NEZAPAMĆEN ZLOČIN

TRAGIČNA SUDBINA BEBE KOJOJ JE UBICA IZ ZAGREBA POŠTEDEO ŽIVOT: Iz Centra za socijalni rad stigle TUŽNE VESTI!

Nezapamćeni zločin ostavio je dvoipomesečnog dečaka bez oca, majke, bake i dede, tetke...

Objavljeno:

Hrvatska i Balkan su i dalje u šoku nakon stravičnog masakra koji je u Zagrebu počinio Igor Nađ, kada je ubio šestoro ljudi - svoju verenicu, njenog sina, sestru, roditelje i sestrinog dečka.

Beba od dva meseca, koju je jedinu poštedio pomahnitali ubica, neopovređena je, ali se niko od bliže rodbine nije javio Domu za nezbrinutu decu gde je dečak smešten, niti se interesovao za njega.

Policajci su odmah po dolasku na mesto zločina nazvali Centar za socijalni rad čiji su zaposleni došli po dečaka, sina Igora Nađa (36) i Maje Tojagić (35), te ga smestili u dom za nezbrinutu decu u Nazorovoj ulici u Zagrebu.

- Nemam informaciju da li se neko od šire porodice dečaka interesovao o njemu jer nas niko nije zvao - rekla je Jasna Kelava-Ćurković, direktorka Dečjeg doma.

- Tek treba utvrditi koji je centar za socijalni rad nadležan za dečaka, a to zavisi od toga gde je za njega prijavljeno prebivalište. Dečak je dobrog opšteg stanja - dodala je direktorka.

Nezapamćeni zločin ostavio je dvoipomesečnog dečaka bez oca, majke, bake i dede, tetke... Najbliža rodbina koju sad ima su majka Igora Nađa, koja živi u Brezovici, te njen bivši suprug, otac Igora Nađa, koji je u Švedskoj.

Porodični zakon u članu 116. uređuje pitanje starateljstva u slučaju smrti oba roditelja.

- U slučaju smrti oba roditelja, Centar za socijalni rad preuzeće dete. Roditelj može za života u oporuci (...) imenovati osobu za koju smatra da bi se u slučaju njegove smrti najbolje starala o detetu. Kad se u slučaju smrti roditelja imenuje staratelj, uzima se u obzir volja roditelja, osim ako ako to nije u skladu s detetovom dobrobiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.