MOLIM SE ZA SVE STRADALE SRBE: Gradonačelnik Knina je jedini hrvatski političar kome je žao ubijenih Srba u Oluji!
Marko Jelić, Foto: Youtube printscreen

uz NAS je

MOLIM SE ZA SVE STRADALE SRBE: Gradonačelnik Knina je jedini hrvatski političar kome je žao ubijenih Srba u Oluji!

Prema poslednjem popisu, rekao je Jelić, u Kninu je živelo 3.000 do 3.500 srpskog stanovništva, odnosno oko 23 odsto, dok je pre rata u Kninu srpsko stanovništvo bilo većinsko i činilo je oko 91 odsto ukupnog broja stanovnika

Objavljeno: 09:35h

Gradonačelnik Knina Marko Jelić (43) izjavio je da se redovno moli za sve Srbe stradale u "Oluji" i da će to činiti i kada ne bude na funkciji.

Jelić je za Srpski telegraf rekao da ima posebnu empatiju prema svakoj osobi pogođenoj ratnim zbivanjima, kao i da su najizraženiji osećaji za nevine žrtve, bez obzira o kome se radilo.

"Praksa gradske uprave kojoj sam na čelu, ali i većine sugrađana je da se žrtvama daje pijetet. To činim redovno i činiću i kad ne budem na poziciji, ja lično i u svojim molitvama", rekao je Jelić.

Prema poslednjem popisu, rekao je Jelić, u Kninu je živelo 3.000 do 3.500 srpskog stanovništva, odnosno oko 23 odsto, dok je pre rata u Kninu srpsko stanovništvo bilo većinsko i činilo je oko 91 odsto ukupnog broja stanovnika.

Govoreći o tome što se, od kada je pozvao Srbe da se vraćaju u Knin, našao na udaru hrvatske desnice i neoustaša, Jelić kaže da u Hrvatskoj postoje desne političke strukture koje u političkom životu države nemaju nikakav značaj i da za njih niko ne bi znao da im se ne posvećuje medijska pažnja.

"Lično, uvek radim po svojoj savesti i hrišćanskom nauku, te me ne zabrinjavaju napadi onih koji se ne potpisuju ispod svojih izjava i članaka. To govori puno o njihovoj hrabrosti i časti", rekao je Jelić.

On podseća da je prošle godine predložio Vladi Srbije da se kroz konkretne aktivnosti uključi u opstanak Srba na tim prostorima, pre svega izgradnju staračkog doma u Kninu.

"Prosečna starost pripadnika srpskog naroda u Hrvatskoj je 68 godina i iz tog podatka je jasno da imaju potrebu upravo za izgradnjom kapaciteta za brigu o starijim osobama. Time bi došlo do poboljšanja kvaliteta života pripadnika srpske zajednice. Na žalost, za tu moju inicijativu nije bilo do sada nikakvog odgovora", rekao je Jelić.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.