NOVA ZASTRAŠUJUĆA SAZNANJA O MASOVNOM UBICI IZ HRVATSKE: Prijatelji su mu dali ZANIMLJIV NADIMAK
Nađ je počinio šestostruko ubistvo, niko ne zna razlog, Foto: Printscreen

stravično

NOVA ZASTRAŠUJUĆA SAZNANJA O MASOVNOM UBICI IZ HRVATSKE: Prijatelji su mu dali ZANIMLJIV NADIMAK

Prema nekim verzijama događaja, povod je navodno bila Nađova ljubomora, odnosno patološka želja za kontrolom

Objavljeno:

Šta je tačno bio okidač koji je u četvrtak naveče nagnao 36-godišnjega Igora Nađada da počini najstrašniji zločin u Hrvatskoj u poslednjih 21 godinu, nije poznato. Naime, nitko od protagonista zločina nije preživeo da bi o samome događaju mogao pričati, dok ostalih direktnih očevidaca nema.

Masakr na Kajzerici preživeo je samo dvomesečni sinčić kojeg je Nađ imao sa svojom žrtvom, devojkom s kojom je bio u vezi nekoliko godina, Majom Tojagić (35). Ono što je izvesno jeste da je Nađ u večernjim satima posegao za vatrenim oružjem koje je ilegalno posedovao, te u prostoru kućice u Cimmermanovoj u kojoj je Nađ zajedno s porodicom Tojagić živeo, pobio šestoro ljudi, među kojima i desetogodišnjeg dečaka, Majinog sina iz ranije vanbračne veze, ali i Maju Tojagić te čitavu njenu porodicu.

Osim Maje i njezinog deteta, ubio je Majinog oca Dragomira Tojagića (61), Majinu majku Filjku Tojagić(63), Majinu mlađu sestru Josipu (29) te njenog dečka Davora Paušaka (29).

Prema nekim verzijama događaja, povod je navodno bila Nađova ljubomora, odnosno patološka želja za kontrolom nad svojom godinu dana mlađom devojkom, no pravi motiv možda se nikada ne otkrije.

Nekoliko Nađovih poznanika koje je Jutarnji list kontaktirao tokom jučerašnjeg dana, kažu da su ga poznavali pod nadimkom Rus. Prema izvorima Slobodne Dalmacije, Nađ je juče u jednom lokalu na Vrbiku prijatelju najavio krvavi pir rečima: “Ovo je poslednji put da me vidiš”.

Nađ je bio sklon ekscesima, saznaju "Jutarnje Vijesti" te se pre tri godine iz čistog mira fizički obračunao s jednim mladićem.

Bez jasnog razloga u lokalu mladića povukao za uho

Došao je iz unutrašnjosti lokala na terasu i odmah krenuo prema meni, iako ja uopšte nisam vikao. Povukao me za uho i rekao mi: "J***m ti mater". Uhvatio me za prsa i odgurnuo. Ja sam zvao policiju, a on je seo u auto i pobegao!”

Tako je događaj koji se zbio u trešnjevačkom American Donutu opisao Domagoj K. kojega je Igor Nađ napao 16. jula 2016. u 19.30 sati u ugostiteljskom objektu na Trešnjevci.

Jutarnji list u posedu je presude koju je doneo zagrebački Prekršajni sud 16. februara 2017. godine. Sudac je zaključio da je poziv za ročište, koje se trebalo održati 4. decembra, uredno primio, ali se pozivu nije odazvao.

- Iz ovakvog ponašanja okrivljenika je bilo razvidno da izbegava dolazak na sud, pa je poziv okrivljeniku za ročište 13. februara 2017. obešen na oglasnoj ploči suda te je, u skladu sa zakonom, uredno obavešten o terminu održavanja ovog ročišta - piše u presudi.

Sud je u celosti poverovao iskazu Domagoja K. i Igor Nađ je proglašen krivim za prekršaj iz članka 13. Zakona o prekršajima javnog reda i mira. Zbog toga je kažnjen s 500 kuna, odnosno kaznom u protuvrednosti od 132,97 DEM. U novčanu kaznu uračunato mu je vreme koje je proveo u policijskoj stanici Trešnjevka 3. septembra od 10 do 10.30 sati pa mu je ostalo da plati 200 kuna kazne.

Prejašnja neosuđivanost uzeta mu je u obzir kao olakšavajuća okolnost, a otežavajućih okolnosti po Igora Nađa nije bilo. Sud je smatrao da mu je to primerena kazna.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnje Vijesti)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.