DA JE BOSANSKA VOJSKA PALA, HRVATSKA BI DANAS BILA U ONIM SRPSKIM GRANICAMA! General vojske BiH odbrusio Kolindi
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: AP

KARLOBAG-OGULIN...

DA JE BOSANSKA VOJSKA PALA, HRVATSKA BI DANAS BILA U ONIM SRPSKIM GRANICAMA! General vojske BiH odbrusio Kolindi

Grabar Kitarović je u četvrtak, uoči godišnjice "Oluje", rekla da je ta operacija "spasila BiH" te da bi - volela da naši susedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima

Objavljeno:

Bivši zapovednik bošnjačke Vojske BiH Hamdija Abdić Tigar odbacio je tvrdnje hrvatske predsednice Kolinde Grabar Kitarović da je Hrvatska akcijom ''Oluja'' spasila Bosansku Krajinu od genocida i utvrdio da su bošnjačke jedinice zapravo štitile Hrvatsku i čak oslobodile neke njene delove.

Grabar Kitarović je u četvrtak, uoči godišnjice "Oluje", rekla da je ta operacija "spasila BiH" te da bi - volela da naši susedi nikada ne zaborave ko im je pružio ruku u najtežim danima. -

S njom se ne slaže Abdić, nekadašnji zapovednik vojne policije i 502. brigade iz sastava V. korpusa Armije BiH.

- Molim vas napišite da sam ja već s 4. na 5. avgusta 1995. bio duboko u Hrvatskoj, na njihovoj teritoriji. Vraga su oni nas spašavali. - rekao je Abdić za portal Faktor.

Čovek optužen za ubistvo generala Hrvatskog veća obrane Vlade Šantića tvrdi da je Bosanska Krajina zapravo štitila Hrvatsku.

- Mi smo njima svo to vreme čuvali ovaj prostor ovde. Šta bi bilo da smo mi pali? Gde bi Hrvatska bila danas? Bila bi na onoj liniji Karlovac-Karlobag-Virovitica", smatra Abdić.

Po njegovim rečima, jedinice Vojske BiH su oslobađale Plitvice, Rakovicu i Korenicu pa bi ih Hrvatska zbog toga trebala odlikovati.

Hamdija Abdić Tigar u ratu je bio jedan je od najbližih saradnika zapovednika V. korpusa Vojske BiH generala Atifa Dudakovića, a trenutno je zastupnik vodeće bošnjačke Stranke demokratske akcije u Parlamentu Federacije BiH.

Optužen je za ubistvo generala HVO-a Vlade Šantića u martu 1995. godine

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Jutarnji List)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.