DRAMA NA JADRANU: Potonuo hrvatski brod!
Brod koji tone, Foto: Printscreen/ YouTube

nesreća u hrvatskoj

DRAMA NA JADRANU: Potonuo hrvatski brod!

Budući da je u rezervoaru potonulog broda preostala mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne preti opasnost od daljeg zagađenja mora

Objavljeno:

Službenici Lučke kapetanije Ploče saopštili su da je u četvrtak popodne kod ušća reke Neretve u gradu Ploče potonuo teretni brod.

Radi se o teretnom brodu "ABA", dugačkom 18 metara, Hrvatske zastave, a odmah po dojavi na lice mesta su otišli službenici Lucke kapetanije.

Obaveštena je i Luka Ploče koja je odmah preduzela sve potrebne aktivnosti u cilju prevencije eventualnog zagađenja mora i morske okoline, prenosi portal Morski.

Kako se navodi, postavljene su upijajuće brane i obavljena je sanaciju blagog zagađenja morske površine disperzirajućim sredstvima, a budući da je u rezervoaru potonulog broda preostala mala količina pogonskog goriva, tip diesel i maziva, ne preti opasnost od daljeg zagađenja mora.

Vlasniku potonulog broda izdat je nalog da u što kraćem roku organizuje postupak vađenja potonulog broda, a daljnjim radnjama utvrdiće se uzroci koji su doveli do ove pomorske nesreće, saopštilo je Ministarstvo mora, saobraćaja i infrastrukture.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/ Telegraf)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.