Koja devojčica je lepa, a koja ružna? Skandalozni udžbenik šokirao roditelje u Hrvatskoj! (FOTO) (GIF)

nadležni ćute

Koja devojčica je lepa, a koja ružna? Skandalozni udžbenik šokirao roditelje u Hrvatskoj! (FOTO) (GIF)

Roditelji su ostali šokirani i nije im jasno kako Ministarstvo nije primetilo neprimeren sadržaj
Objavljeno:

Jedna potpuno neprimerena vežba u udžbeniku engleskog jezika za 2. razred osnovne škole s razlogom je zabrinula mnoge roditelje u Hrvatskoj, koji svoju decu pokušavaju da nauče pravim životnim vrednostima. Ma kakva Šakira, ovaj dekica je pokidao svojim plesom! (VIDEO) Odmalena svoju decu učimo tome da ne donose sud od drugim ljudima na temelju izgleda, jer se pravi kvalitet osobe manifestuje kroz njene unutrašnje osobine, a ne one spoljašnje. Međutim, vaspitnu ulogu u životu svakog deteta ima i obrazovni sistem koji ponekad zakaže na ključnom području. Dokaz za to je i udžbenik engleskoj jezika za 2. razred osnovne škole koji je uvršten u Katalog odobrenih udžbenika rešenjem Ministarstva nauke, obrazovanja i sporta Republike Hrvatske. U udžbeniku 'Smileys 2' britanske izdavačke kuće Express Publishing koji na hrvatskom tržištu distribuira izdavačka kuća Alfa nalazi se potpuno neprimerena vežba u kojoj deca moraju da procene koja je od dve nacrtane devojčice 'lepa' i 'ružna'.

'Lepoj' devojčici podarena je duga plava kosa, osmeh i potpuno nerealne crte lica pa su njene uši manje od očiju, a 'ružna' devojčica ima kratku smeđu kosu, naglašen nos, pegavo lice i tužan pogled. Izgleda da su autori sadržaja i ilustracija zaboravili da su slatke pegice ukras svakog tela, kratka kosa nije manje vredna od dugih pramenova, a naglašen nos daje karakter licu.

pre izdavanja rešenja, promakla ovakva nedopustiva 'greška' u sadržaju koja je s razlogom uznemirila roditelje
zadovoljna.hr
moramo uputiti taj prigovor njima i postaviti uslov da se taj sadržaj što pre ukloni iz školskih materijala koji koriste taj sadržaj u nastavi. Još jednom, hvala Vam na uviđanju spornog sadržaja i izvinjamo se što mi kao predstavnici ove kuće
Zadovoljna.hr

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.