ZNA SE KO JE UBIO HRVATSKOG VOJNIKA U AVGANISTANU: Oni su preuzeli odgovornost!
Napadi Talibana su česti u Avganistanu (ilustracija), Foto: EPA/GHULAMULLAH HABIBI

napad u kabulu

ZNA SE KO JE UBIO HRVATSKOG VOJNIKA U AVGANISTANU: Oni su preuzeli odgovornost!

Jedan vojnik je podlegao povredama

Objavljeno:

Avganistanski mediji objavili su da su talibani preuzeli odgovornost za današnji napad bombaša samoubice na vozilo hrvatske vojske u prestonici Kabulu, pri čemu su ranjena tri vojnika.

Hina navodi da su ranjeni vojnici iz Desetog hrvatskog kontingenta (HRVCON) koji se od marta ove godine nalazi u Avganistanu u sklopu NATO misije "Odlučna podrška", a deo ovog kontingenta su i pripadnik Vojske Crne Gore, Armije Severne Makedonije, Oružanih snaga Albanije i Oružanih snaga Bosne i Hercegovine.

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević izjavio je da se rano jutros dogodio napad na vozilo hrvatske vojske u avganistanskoj prestonici Kabulu u kojem su povređena tri vojnika, od kojih je jedan u životnoj opasnosti.

- Prema poslednjim informacijama koje imamo jedan vojnik je zadobio teške telesne povrede glave i nalazi se u životnoj opasnosti, a ostala dva vojnika su zadobila teže povrede, ali se nalaze izvan živote opasnosti - kazao je Krstičević na vanrednoj konferenciji za medije.

Navodi se da se kod jednog vojnika radi o prelomu noge, a kod drugog o povredi ruke.

- Radi se o izolovanom napadu, a svi ostali pripadnici hrvatskog kontigenta su na sigurnom - kazao je Krstičević.

On je dodao da je jutros razgovarao sa predsednicom Kolindom Grabar-Kitarović i premijerom Andrejom Plenkovićem, koji su upoznati s ovim događajima.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.