UHAPŠENA DVA HULIGANA KOJI SU ZVERSKI ISPREBIJALI STARCA IZ ČISTA MIRA: Pominjali su vojsku i udarali me palicama!
Policija je večeras uhapsila dva od tri napadača koji su jutros brutalno napali i pretukli 77-godišnjeg penzionera Evelina Velu, Foto: Prinstcreen

Divljanje huligana snimile su nadzorne kamere

UHAPŠENA DVA HULIGANA KOJI SU ZVERSKI ISPREBIJALI STARCA IZ ČISTA MIRA: Pominjali su vojsku i udarali me palicama!

Trenutno se nalazi u bolnici jer su mu slomljena tri rebra i ruka

Objavljeno: 22:37h

Policija je večeras uhapsila dva od tri napadača koji su jutros brutalno napali i pretukli 77-godišnjeg penzionera Evelina Velu na terasi pulskog kafića Old City Bar na Danteovom trgu. Potvrdili su to večeras iz PU istarske.

Policijski službenici su u večernjim satima uhapsili dvojicu muškaraca koji se dovodi u svezu s događajem, dok se za trećim počiniteljem traga, javljaju iz PU Istarske.

Jedan je uhvaćen na području Pule, a drugi na području Zagreba. Policiji je poznat identitet trećeg počinitelja.

"Rekli su da u 9:30 moraju na postrojavanje u vojsku"

Vela, kojeg su jutros na terasi pulskog kafića Old City Bar na Danteovom trgu brutalno napala trojica mladića s maskama na glavi, ispričao je za Glas Istre što se dogodilo.

"Došli su oko šest sati i dirali hrvatsku i istarsku zastavu koje vise na terasi. Upozorio sam ih da to ne čine, a oni su rekli da u 9:30 sati moraju na postrojavanje u vojsku, te da su pred zastavom svaki dan. Onda su otišli i vratili se nakon sat vremena s palicama, maskama i kapuljačama na glavama. Nisu ništa rekli, samo su me počeli tući. Udarali su me u glavu, u ruku, a nakon što sam pao, nogama su me tukli po rebrima”, rekao je Evelino Vela, koji je u kafiću gdje se napad dogodio radio kao čuvar inventara.

Trenutno se nalazi u bolnici jer su mu slomljena tri rebra i ruka.

Sutra će biti poznati detalji o napadu

Divljanje huligana snimile su nadzorne kamere, a policija još uvek provodi ispitivanja.

Inače, policija je tokom dana intenzivno radila na ovom slučaju, te je razgovarala s napadnutim Valeom i vlasnikom kafića koji je istražiteljima dao snimke s nadzornih kamera.

Glasu Istre je potvrđeno da će sva trojica napadača biti prijavljena za kazneno delo nanošenja telesne povrede. A hoće li biti prijavljeni za još neko kazneno delo ili prekršaj, znaće se nakon što nad njima bude obavljeno kriminalističko istraživanje.

(Espreso.co.rs/index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.