OVO JE IVAN (24) KOJI JE POGINUO U POŽARU: Kolege žale za divnim momkom!
Ivan Galeković, Foto: Printscreen / Facebook

TRAGEDIJA u HRVATSKOJ

OVO JE IVAN (24) KOJI JE POGINUO U POŽARU: Kolege žale za divnim momkom!

Smrt mladog vatrogasca nije potresla samo velikogoričke vatrogasce. Emotivni oproštaji stižu iz vatrogasnih službi širom Hrvatske

Objavljeno: 11:37h

Tragična smrt Ivana Galekovića, mladog vatrogasca Javne vatrogasne službe Velike Gorice, potresla je sve njegove kolege, ali i širu hrvatsku javnost. Mladi vatrogasac je nastradao u subotu tokom gašenja požara na porodičnoj kući te je hitno prevezen u KBC Rebro gde je oko 19 sati preminuo. Od hrabrog mladića oprostio se i velikogorički gradonačelnik Dražen Barišić koji je na svom Facebook profilu napisao objavu.

- Beskrajno tužno veče za naš grad... Pri gašenju požara porodične kuće u Lovrakovoj ulici smrtno je stradao 24-godišnji vatrogasac JVP-a Ivan Galeković.

Još jedan vatrogasac je povređen. Počivaj u miru Božjem hrabri mladiću! Porodici poginulog vatrogasca i pripadnicima Javne vatrogasne službe iskazujem iskreno saučešće. Velikogorički vatrogasci svojom hrabrošću i požrtvovnošću bili su kroz istoriju, a i danas su spasitelji ljudskih života i čuvari naših domova i na tome smo im večno zahvalni - dodao je.

foto: Printscreen / Facebook

Glavni vatrogasni zapovednik Slavko Tucaković takođe je izrazio saučešće porodici preminulog vatrogasca. - Teško nam je svima u sastavu vatrogastva, a najteže je njegovoj porodici - kazao je za N1 dodajući da veruje da su vatrogasci imali svu opremu "jer je reč o jednoj od boljih službi u sisremu". - Oni su dosta potreseni i u saradnji s JVP Zagreb i DVD Hrašće ćemo organizovati pomoć i dežurstvo da Velika Gorica bude sigurna, a jako je teško kada vam kolega umre i još mu je otac vatrogasac i zato smo poduzeli ove dodatne mere - dodao je. Ali, smrt mladog vatrogasca nije potresla samo velikogoričke vatrogasce. Emotivni oproštaji stižu iz vatrogasnih službi širom Hrvatske. - Prijatelju neka ti je laka Hrvatska zemlja - poručili su iz DVD-a Hrašće. - Tužan dan za sve nas vatrogasce...

Danas je, obavljajući svoju dužnost, poginuo pripadnik Javne vatrogasne postrojbe Velika Gorica i naš brat po ognju Ivan Galeković. Bile su mu tek 24 godine - napisali su vatrogasci iz Supetra. - Iskreno saučešće porodici te vatrogascima JVP Velika Gorica.. Kolega počivaj u miru - poruka je koju su uputili vatrogasci iz Dubrovačko-neretvanske županije.

Smrt mladog vatrogasca, velikogoričke Javne vatrogasne službe veliki je gubitak za službu, njegovu porodicu i uopšte za hrvatsko vatrogastvo, rekao je Tucaković, poručivši kako je to tužan dan za hrvatsko vatrogastvo, saopštila je Hrvatska vatrogasna zajednica.

Kolege iz Vatrogasne postrojbe Grada Zagreba napisali su tek kratko da nema pravih reči za ovu tragediju.

(Espreso.co.rs / vecernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.