PREKO NOĆI OBRISALI PEŠAČKE PRELAZE: Sad naplaćuju kazne, a meštani i turisti u šoku! Ne znaju šta ih je snašlo!
Omiš, Foto: Profimedia

zbunjujuće

PREKO NOĆI OBRISALI PEŠAČKE PRELAZE: Sad naplaćuju kazne, a meštani i turisti u šoku! Ne znaju šta ih je snašlo!

Tri pešačka prelaza odjednom su sastrugana

Objavljeno:

Građani Omiša kao i turisti koji tu letuju, ostali su zatečeni nestankom “zebri” sa svojih ulica.

Tri pešačka prelaza odjednom su sastrugana jer se time pokušavaju da smanje saobraćajne gužve pa se mnogi pitaju je li ovo san ili java. Ali, to nije sve jer policajci kažnjavaju ljude koji sada put prelaze tamo gde su do juče stajale “zebre”.

Dakle, smanjenje gužvi na zapadnom ulazu u Omiš je razlog zašto su gradske vlasti uklonile pešačke prelaze. Kažu, tek će na jesen upaliti semafore.

Češkog turistu Denisa koji godinama sa porodicom letuje u Omišu iznenadilo je što više nema pešačkog prelaza, koji mu je, kada bi ga prešao, omogućio odlazak do plaže. Kada je sada hteo da pređe put, zaustavio ga je policajac.

Omišani su šokirani izbrisanim “zebrama” i smatraju da je suludo što se kazne “lupaju” turistima zbog toga. “Priznajte da luđeg grada niste videli”, govorili su građani novinarima Slobodne Dalmacije dok su drugi snimali video nestalih zebri kako bi skupili lajkove na društvenim mrežama.

Ovom gradskom “merom” nisu zadovoljni niti oni koji smatraju da su pešaci, koji stalno prelaze cestu, razlog za velike gužve.

“Suludo je izbrisati ‘zebre’ a da to nikome ne kažete i onda kažnjavati ljude koji po navici prelaze put tamo gde su godinama navikli. Trebali su barem staviti ogradu i obavezno ukloniti semafore te staviti znak upozorenja za pešake”, nabrajaju stanovnici.

(Espreso.co.rs /Kurir.rs/Net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.