MORSKI PAS PLIVAO PORED BOVA! Novi jezivi snimak sa Jadrana, neman je došla sasvim blizu kupačima (VIDEO)
Morski pas kod Vira, Foto: Youtube printscreen

ponovo viđen

MORSKI PAS PLIVAO PORED BOVA! Novi jezivi snimak sa Jadrana, neman je došla sasvim blizu kupačima (VIDEO)

Jasno mu se videla peraja

Objavljeno:

U uvalu Radnjača zalutao je u petak morski pas.

Jasno mu se videla peraja. Parala su mirnu površinu mora i živce nekih kupača. U strahu su vikali i mahali Ivanu i Mati da se vrate, da će izgubiti glavu. Drugi kupači ulazili su u more bez straha, čak i s malim bebama, brčkajući se u plićaku. Većina je pak stajala na sigurnom na plaži i posmatrala scenu.

A morski pas kružio je s unutrašnje strane uz niz poređanih bova (takozvanu krunicu) koja deli deo plaže predviđen za kupače od onog namenjenog brodovima. Iako je ograda samo na površini mora, morskom psu kao da je predstavljala barijeru koju satima nije znao da premosti.

- Bio je uplašen, teško je plivao i s teškoćom zaranjao. Brat i ja pojurili smo ga videti čim nas je mama ujutro probudila da nam kaže da je morski pas u moru. Mislim da je to jadranski modrulj, a tako su govorili i ljudi na plaži. Zato nas i nije bilo strah jer smo znali da nije ljudožder. Uskočili smo u kajak i veslali prema njemu, a on se uplašio. Na kraju je uspeo zaroniti ispod ograde i otplivati. Hteli smo ga samo pogledati, ali izgleda da smo ga na kraju isterali. Čuli smo komentare s plaže, vikali su nam "vidi ove kauboje" - kaže nam Ivan Ravlić.

Kaže da je "virski Moky" dug oko 1,90 metara.

- Nije naš kajak tako slab kako izgleda. A modrulji ne grizu - kažu mladići kojima je ova avantura taman sela dva dana pre završetka godišnjeg odmora.

U Fejsbuk komentaru na stranicama Morski.hr oglasili su se iz Instituta za okeanografiju i ribarstvo:

- U pitanju nije morski pas nego iglan – Tetrapturus belone. Dobili smo na uvid kvalitetnije fotografije iste životinje.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.