KORISTILA ĆERKU OBOLELU OD RAKA DA BI ZARADILA NOVAC! Marija je majka MONSTRUM, devočica nije dočekala 12. rođendan
Marijana Prpić je prošle godine tvrdila kako je devojčici od hemoterapije loše, Foto: Youtube/printscreen

novac nije trošila na detetovo lečenje

KORISTILA ĆERKU OBOLELU OD RAKA DA BI ZARADILA NOVAC! Marija je majka MONSTRUM, devočica nije dočekala 12. rođendan

Mami je Lana bila izvor prihoda. To je ono najstrašnije u svemu...

Objavljeno:

Majka teško bolesne devojčice, koja je preminula nakon teškog raka kostiju, prikupljala je novac za lečenje u inostranstvu, a trošila ga je na sve osim na lečenje devojčice, otkriva Provjereno Nove TV.

Jedanaestogodišnja Lana Bendelja u ponedjeljak je preminula nakon što joj je sa samo deset godina dijagnostifikovan rak kostiju (osteosarkom). Njena majka, Marijana Prpić je prošle godine tvrdila kako je devojčici od hemoterapije loše, da joj lekari ništa ne objašnjavaju i da joj ne žele da daju nalaze kako bi Lanu mogla da leči u inostranstvu. Desetak dana nakon dijagnoze u apelima na društvenim mrežama majka je lažno tvrdila kako za dete u Hrvatskoj nema leka, pa je odbijala saradnju s lekarima.

Ipak, lekari su iskoristili zakonsku mogućnost i nastavili lečenje devojčice hemoterapijom i sve prijavili Centru za socijalnu zaštitu. Direktor bolnice u Klaićevoj je rekao kako je celokupno lečenje pokriveno zdravstvenim osiguranjem, a i da nije bolnica bi pomogla. Iako nije bilo potrebe za skupljanjem donacija, u međuvremenu je Lanina majka prikupljala donacije za lečenje u Turskoj ili Nemačkoj, pozivajući preko Fejbuka na linč lekara, HZZO-a i bolnice.

“Mami je Lana bila izvor prihoda. To je ono najstrašnije u svemu. Malena devojčica je bila mami izvor prihoda, jer ta žena ništa drugo ne spominje nego novac“, rekla je jedna anonimna prijateljica koja je pomagala Laninoj majci sve dok nije shvatila kako majka sve to radi samo zbog sebe.

Njen bivši partner i otac Lanine polusestre Ivica Seretinek nije želeo da ima posla s tim u trenutku kada je vidio koji novac majka koristi u kupovini. Prema njegovim tvrdnjama Lana je primila četiri ciklusa hemoterapije, nakon čega je otišla na operaciju u Nemačku. Trebala je da primi još četiri ciklusa hemoterapije, ali se rana na koljenu zakomplikovala, tako da je morala natrag za Nemačku. Nakon što je rana sanirana, trebala je tokom februara da prima hemoterapiju, ali to se nije dogodilo pa je Lanin otac alarmirao socijalne službe u Nemačkoj, a Centar za socijalnu zaštitu u Hrvatskoj podneo krivičnu prijavu.

Majka je branila ocu devojčice da dolazi, pa je pokrenuo sudski postupak u kojem je tražio samostalno donošenje odluka o lečenju. U presudi stoji da je majka iznajmila stan u Nemačkoj gde je devojčica bila s njom od februara do aprila, bez da je uopšte posećivala lekara niti primala hemoterapiju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.