BAKA PRASE NAJVEĆI IDOL DECE U HRVATSKOJ: Tamo su OČAJNI, evo kakav tekst su napisali!
Baka Prase uzor mladima u Hrvatskoj, Foto: printscreen/youtube

idol

BAKA PRASE NAJVEĆI IDOL DECE U HRVATSKOJ: Tamo su OČAJNI, evo kakav tekst su napisali!

Baka Prase je Bogdan Ilić, 22-godišnji mladić koji je zahvaljujući objavama na Instagramu i YouTubeu stekao zavidno bogatstvo, pa poseduje Poršea, Rolex i celi niz brendiranih patika

Objavljeno:

U hrvatskom Večernjem listu izašao je tekst o srpskoj youtube senzaciji, Baka Prasetu, koji ima mnono fanova i u Hrvatskoj. Prenosimo ga.

Hrvatski tinejdžeri imaju mnogo idola, no čini se da najveći idol naše dece dolazi iz Srbije i milioni klinaca poznaju ga pod imenom Baka Prase. Ovaj jutjuber pre dva dana objavio je novi spot za pesmu “Poni”, a dosad je pogledan više od dva miliona puta, što ga stavlja na prvo mesto videa koji su u trendu u Hrvatskoj.

Baka Prase je Bogdan Ilić, 22-godišnji mladić koji je zahvaljujući objavama na Instagramu i YouTubeu stekao zavidno bogatstvo, pa poseduje Poršea, Rolex i celi niz brendiranih patika. O tome je i repovao u svom novom videu, uz pregršt psovki upućenih onima koji ga ne vole. Psovke su standardni rečnik Bake Praseta na YouTubeu, što ne bi bilo toliko čudno da mu otac nije pravoslavni sveštenik, protojerej Nenad Ilić.

– On mi objašnjava da je to način kojim sa svojom publikom uspostavlja iskrenu komunikaciju. Govori jezikom našeg vremena i kulture, često se sprdajući s klišejima – kazao je srpskim medijima Nenad Ilić. Baka Prase je već s 14 godina počeo profesionalno igrati poznatu video-igru League Of Legends, a prvo je na YouTubeu i počeo objavljivati gejmerske videe. Kasnije je prešao na objave dogodovština iz svakodnevnog života i snimanju pesama. Najgledaniji video mu je “Balkanska scena”, koji je dosad pogledan u više od 16 miliona puta. Samo na YouTubeu prati ga 1,2 miliona ljudi, a zarađuje više od 2000 eura mesečno.

Neki od njegovih izraza danas su se udomaćili i u našem jeziku, pa ako od svog deteta čujete da kaže “šaim se”, to je definitivno čuo od Bake Praseta. Izraz “šaim se” popularni je youtuber i komercijalizovao, pa danas na svojoj stranici prodaje majice s tim natpisom. Nedavno mu je neko obrisao Instagram nalog, a nakon što ga je uspeo vratiti, odlučio je na svoj način obračunati se sa svima koji ga mrze. Psiholog Boris Jokić ima objašnjenje za njegovu popularnost: – Ova situacija ukazuje na probleme koje Hrvatska ima s uvažavanjem i poštoanjem kulture kao takve. Naime, u državi ni na koji način nismo osetili da je savremena muzička kultura deo onog što čini Hrvatsku. Elementi savremene rock ‘n’ roll i hip-hop muzike nisu promovisani na javnim programima, pa mladim ljudima ne preostaje ništa nego da se prepuste internetu. Za hrvatsku kulturu jednako su važni i Marko Marulić i Darko Rundek ili Mayales – misli Jokić, koji za Baku Praseta kaže: – Poslušao sam njegovu pesmu “Poni”, koja se ne odnosi na bicikl, nego na Porše Taj isti Porše vide i roditelji te dece u voznim parkovima hrvatskih ministara. Kada politika postane estrada, onda nije čudo da mladi ljudi pribegavaju najnižim umetničkim, ali i osobnim porivima. Tada i Poni od bicikla postane Porše.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Večernji list)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.