UHAPŠEN MONSTRUM IZ ĐAKOVA: Potera je trajala CEO DAN! Ubica je uhvaćen U BLIZINI AUTO-PUTA!
Hrvatska policija uhapsila ubicu, Foto: Profimedia

uhapšen

UHAPŠEN MONSTRUM IZ ĐAKOVA: Potera je trajala CEO DAN! Ubica je uhvaćen U BLIZINI AUTO-PUTA!

Socijalna radnica primetila je da se stanje Andrije Drežnjaka pogoršalo i to je prijavila, a on ju je potom ubio

Objavljeno:

Nakon celodnevne potrage, sinoć je uhvaćen ubica iz Đakova, 61-godišnji Andrija Drežnjak. Oko 20 časova je lociran nakon dojave koju je dobila policija, a za manje od pola sata policajci su ga uhapsili u polju između Đakova i Đakovačkih Selaca, dosta blizu auto-puta prema Osijeku. Imao je pištolj, ali nije zapucao tokom hapšenja.

Odmah nakon hapšenja smešten je u policijski kombi i prevezen u Policijsku stanicu - Đakovo. Kako se saznaje, pri hapšenju su iz preventivnih razloga korišćena sredstva za vezivanje, no ubica nije pružao otpor pri hapšenju.

Istovremeno s hapšenjem u polju nedaleko od Đakovačkih Selaca, druga je policijska ekipa u pancirkama i s dugim cevima bila desetak kilometara dalje, u selu Drenje, gdje su nešto pre pretražili jedan napušteni objekt. Onde su takođe došli prema dojavi.

U celoj su akciji učestvovali specijalci iz Osijeka.

U policiji ističu da će istragu nastaviti na mestu hapšenja osumnjičenog za brutalno ubistvo u Centru za socijalnu rad u Đakovu, a nad njim će provesti kriminalističko istraživanje. U zgradi đakovačke policije večeras su bili i forenzičari, a ubicu kojeg su pregledali lekari Hitne pomoći, noć će provesti u đakovačkoj policiji.

Policija otkrila detalje hapšenja:

"U 20:15 u blizini auto-puta A5 u polju između mesta Đakovački Selci po dojavi građana pronađen je 61-godišnjak za kojeg se sumnja da je počinio kazneno delo ubistva. Policijski službenici su došli do mesta dojave, pronašli su ga, uhapsili i uz upotrebu sredstava prisile, i sada se nalazi pod nadzorom u policijskoj stanici. Prilikom upotrebe sredstava prisile, postupanja nije došlo do pružanja otpora i mogu napomenuti da je uz njega pronađeno vatreno oružje'', rekao je nakon hapšenja zamenik načelnika PU osječko-baranjske Dario Premec.

"Sprovode se uviđajo, osoba je uhapšena. Skladno odluci nadležnog državnog odvetništva osoba će se prevesti u pritvorsku jedinicu, a potom će biti odlučeno hoće li ostati u pritvoru", kazao je.

Dodao je da je tokom dana bilo više dojava o lokaciji ubice, ali tek je posljednja bila tačna.

"Ne možemo oceniti je li osoba psihički labilna. Prvi kontakti su tek napravljeni", zaključio je.

Ubio socijalnu radnicu, ranio pravnika!

Meštani pričaju da su ljudi bili na službi u Crkvi u blizini mesta gde se ubica krio, javlja naš reporter s terena.

Podsetimo, u đakovačkom Centru za socijalnu rad ranije danas ubijena je dugogodišnja socijalna radnica, a pravnik te ustanove je teško ranjen te je trenutno u osječkoj bolnici, gdje je operisan.

Ubica je satima bio u begu. Radi se o 61-godišnjem Andriji Drežnjaku koji je od ranije poznat policiji, a bio je korisnik Centra za socijalnu rad u kojem je ubio socijalnu radnicu.

35-godišnji pravnik teško povređen, u životnoj je opasnosti

35-godišnji pravnik koji je teško povređen u napadu prevezen je u osječku bolnicu, gdje je operiran. Kako saznaje Index, u jako je teškom, po život opasnom stanju i ima teške povrede mozga.

''Pacijent je zadobio povredu glave i mozga. U bolnicu je primljen u vrlo teškom kliničkom stanju. Nakon reanimacije kliničko stanje se delomično popravilo i mogli smo izvršiti zahvat. Nakon toga smešten je u Zavod za intenzivno lečenje i dalje se nastavljaju mere intenzivnog lečenja, uključujući i sve mere reanimacije'', rekao je Ivan Hećimović, neurokirurg iz KBC-a Osijek.

Prijavila da mu se pogoršalo stanje, on ju je ubio.

Kako saznajemo s terena, socijalna radnica primetila je da se stanje Andrije Drežnjaka pogoršalo i to je prijavila, a on ju je potom ubio. Ministarka Nada Murganić zbog toga je poslala preporuku centrima za socijalnu rad da se u sledeća dva dana organizuju samo dežurstva.

Saznali smo i da među socijalnim radnicima kruži poziv da u sredu u podne u crnini zapale sveće ispred zgrade Ministarstva u Zagrebu.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Indeks.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.