ŠMRKAO SAM KOKAIN DRUGU SA ZADNJICE! Ovo mesto je u komšiluku i simbol je PERVERZIJE I BAHANALIJA! (VIDEO)
Na Zrću je provod bez granica, Foto: Printscreen/Youtube/Index

haos

ŠMRKAO SAM KOKAIN DRUGU SA ZADNJICE! Ovo mesto je u komšiluku i simbol je PERVERZIJE I BAHANALIJA! (VIDEO)

Stvari postaju još luđe kad stignete na samu plažu Zrće

Objavljeno: 07.07.2019. 14:33h
  • 57

Zrće već godinama ima status najzabavnije hrvatske plaže, a oni nešto konzervativniji često ga nazivaju i "hrvatskom Sodomom i Gomorom".

Portal Index.hr je proverio da li Zrće zaista zaslužuje te titule, pa su proveli noć u centru Novalje i na Zrću i proverili kako se tamo turisti provode.

Novalja se tokom ljetne sezone pretvori u utočište mladih iz svih delova sveta, što je vidljivo čim kročite u taj grad. Odbačene ampule gasa za smejanje na svakom koraku, polugoli turisti koji tumaraju gradom sa alkoholom u ruci, kao i muzika iz obližnjih apartmana, svakodnevica su u Novalji.

Stvari postaju još luđe kad stignete na samu plažu Zrće, gde se nalazi niz noćnih klubova.

- Šta je najluđe što ste uradili na Zrću? - pitali su grupu pijanih Britanaca.

- Šmrkao sam kokain s prijateljeve zadnjice - kao iz topa nam je i bez imalo oklivanja rekao jedan od njih. Izgovorio je to i pred kamerom. Njemu kao ni mnogim drugima nije problem da govore o opijatima koje koriste.

- Izgubili smo prijatelja na pet sati i nismo imali pojma gde je on - rekla dvojica Iraca dok je pored njih stajao "izgubljeni" prijatelj.

- Ni sad ne znam gde sam zapravo bio - kaže on kroz smeh.

- Prijatelj nam se us*ao u apartmanu. Ali nismo mu zamerili, svakome to može da se dogodi - rekla je grupa Britanaca, pa čak i pokazala fotografije mladića kako leži na podu ve-cea.

Pokazuju gole grudi i pričaju o opijatima bez zadrške

Dobro raspoloženi turisti, redom Britanci, rado staju pred kameru i nemaju problem sa stidljivošću.

 - Slobodna sam, tražim dečka, može da bude i stariji - rekla je za Index.hr jedna mlada Britanka u razgovoru, a zatim ispred kamere razgrnula kupaći kostim i pokazala gole grudi.

Mladi na Zrću i u Novalji otpuštaju sve kočnice. Ne obaziru se na pravila o odevanju na koja ih upozoravaju table postavljene na nekoliko mesta u gradu, golišavi ulaze u kafiće, restorane, radnje...

Dok šetaju gradom ili plažom, konzumiraju gas za smejanje iz balona, a na štandovima koji prodaju taj gas, koji je u Velikoj Britaniji ilegalan ako se koristi u rekreativne svrhe, strpljivo stoje u redovima kako bi kupili kutiju od 24 ampule koja košta skoro 50 evra.

Otvoreno govore i o drogama koje koriste, a mnogi i ne pokušavaju da se sakriju dok ih konzumiraju. Miris marihuane oseti se na svakom koraku.

- Provodimo se bolje nego ikad, ovo su mi najbolji dani života - euforično odgovaraju na pitanje kako im je na Zrću i svi redom kao iz topa odgovaraju da će se sigurno vratiti.

Mnogima od njih je putovanje na Zrće prvo putovanje van njihove zemlje, što dovoljno govori o popularnosti te plaže među mladim Britancima.

Na cene se ne žale

Na cene se ne žale, razumne su, kažu.

- Volela bih jedino da su kokteli malo jeftiniji - rekla je jedna devojka koja je na Zrće stigla sa prijateljicom. Priznaju i da ih malo buni kurs, ali ni to im nije problem. Redovi ispred bankomata postavljenih na Zrću i u Novalji uvek su veliki, a čini se da su toga itekako svesni i ugostitelji.

- Konobari su tu divni, svi su jako ljubazni. Hrvati su jako simpatični - kaže jedna mlada Britanka na pitanje da li je imala neprijatnih iskustava tokom provoda na Zrću.

Iznajmljivači apartmana su, čini se, nešto manje zadovoljni klijentelom koja im u ovo doba puni apartmane, pa je tako jedna iznajmljivačica u nezvaničnom razgovoru priznala da često odbija porodice sa decom koje žele da razervišu apartman kod nje ako su u ostalim apartmanima mladi turisti koji su došli zbog dobrog provoda.

- Kažem im da neće imati mira i da im ne mogu garantovati da će biti zadovoljni. Mi bismo voleli da privučemo natrag porodični turizam, ali to je veoma teško u ovoj situaciji - kaže za Index.hr i dodaje da je odustala od smirivanja mladih turista kad zabavu sa Zrća prebace u apartman.

- Nema to smisla - kaže.

Bonus video:

(Espreso.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media