HRVAT JE UBIO TRUDNU DEVOJKU: Posle 6 godina tvrdi DA NE ZNA KAKO JE ZAVRŠILA ISPOD NJEGOVOG KREVETA!
Dalmatinac osumnjičen za ubistvo trudne devojke, Foto: Printscreen/Facebook

Užas

HRVAT JE UBIO TRUDNU DEVOJKU: Posle 6 godina tvrdi DA NE ZNA KAKO JE ZAVRŠILA ISPOD NJEGOVOG KREVETA!

Svedoci tvrde da su ih kobne večeri videli zajedno

Objavljeno:

Dalmatinac kojeg sumnjiče da je brutalno ubio svoju tadašnju devojku u Ukrajini konačno je uhapšen nakon šest godina.

Na Rabu je uhapšen 35-godišnji Branimir Ćaleta za kojim je bila raspisana Interpolova poternica zbog sumnje da je 16. septembar 2013. godine u Ukrajini ubio svoju devojku Anu Kitaevu. On je nakon ubistva za kojeg ga se tereti pobegao u Hrvatsku te je čitavo vreme slobodno živio i radio. Ukrajinski Interpol je izdao poternicu, no kako nisu članovi EU nije mogao da primeni evropski nalog za hapešnje. No 1. juli je stigla molba za preuzimanje kaznenog progona Ćalete zbog kaznenog dela namernog ubistva te je u petak konačno uhapšen.

Ubio ju jer je bila trudna s drugim?

Ono za šta ga se sumnjiči, uisitnu je brutalno. Telo Ane Kitaeve nađeno je zamotano u plahtu ispod kreveta u hostelskoj sobi koju je koristio Ćaleta. Udarena je tupim predmetom po glavi, a u trenutku ubistva bila je u sedmom mesecu trudnoće. Veče pre viđenja je u društvu Ćalete, a on je hostel napustio odmah sledeći dan i vratio se u Hrvatsku. Ukrajinski istražitelji sumnjaju da je ubio devojku jer je bila trudna s drugim.

Prvo ju je tupo-tvrdim predmetom namanje deset puta udario po glavi. Snažnim udarcima doslovno joj je smrskao lice i lobanju, a kad je nesrećna devojka izdahnula, a time i njeno nerođeno dete, skinuo je s nje odeću i golu je zamotao u plahtu i sakrio ispod kreveta dok je svoju i njenu odeću te njen mobilni telefon bacio na nepoznatom mestu.

No u jedinom intervjuu koji je dao, nedugo nakon što je pre šest godina za njime izdana poternica, Ćaleta sve to negira.

- Mi smo se upoznali pretprošlo leto u Primoštenu i videli smo se u decembru kad sam bio u Ukrajini. No, od tada nismo posle imali nikakve kontakte, niti smo se čuli, niti smo se videli. Istina, objavio sam fotografije na Fejsbuk, vidimo se nas dvoje slikani u trogirskoj katedrali - govorio je tada za Slobodnu.

- Nisam ja to napravio, nito me nije ispitivao, ni ukrajinska, ni hrvatska policija. Ovo je užas, šokiran sam kao i moja porodica, živim na selu ovde u Vinovcu i ovo je strašno - ponavljao je.

"Slučajno smo se sreli!"

Ipak, svedoci tvrde da su ih kobne večeri videli zajedno, a istražitelji sumnjaju kako je on došao u hotel u kojem je Ana za njega rezervirala sobu.

- Da, bio sam u Ukrajini, ali nismo se ništa dogovarali, slučajno smo se našli u gradu. Ja sam malo šetao, slučajno smo se našli u gradu. Bili smo u tom hostelu, malo smo pričali i ona je otišla. Nije išla sa mnom u moju sobu, a ja sam dan posle išao u Donjeck.

- Ne znam kako je dospela ispod kreveta, rekao sam vam da nije išla u sobu sa mnom. Ne znam šta se to dogodilo, ozbiljna je to stvar. Nije mi rekla da je trudna, nisam ima pojma za to, ali znam da nije trudna sa mnom i to sigurno. Svi koji me poznaju znaju da ja to nisam napravio, jer nisam takav čovjek, nikad nisam imao problema sa zakonom. Rešavam ovu situaciju u dogovoru s advokatom - zaključio je tada Ćaleta.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/net.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.