UMRLA DORICA NIKOLIĆ: Bila je veoma bitan faktor u regionu
Dorica Nikolić, Foto: Printscreen / Youtube

tragedija

UMRLA DORICA NIKOLIĆ: Bila je veoma bitan faktor u regionu

U stranci su potvrdili ovu vest. Jako su potreseni smrću Dorice Nikolić

Objavljeno: 05.07.2019. 08:24h
  • 6

Preminula je Dorica Nikolić (71), hrvatska političarka, bivša saborska zastupnica i državna sekretarka, dugogodišnja članica stranke HSLS, javlja Dnevnik.hr.

U stranci su potvrdili ovu tužnu vest. Jako su potreseni smrću Dorice Nikolić, danas će se i službeno obratiti javnosti.

Dorica Nikolić rođena je 19. maja 1948. u Zagrebu, gde je i odrasla. Diplomirala je germanistiku i italijanski jezik na Filozofskom fakultetu u Zagrebu, ali umesto karijere u školskim klupama, jer je neko vreme predavala, krenula je u političke vode.

HSLS-u se priključila na samom početku demokratskih promena, već 1989. godine. Saborska zastupnica HSLS-a postaje 1995. godine, a odmah godinu kasnije postala je i potpredsednica Skupštine Grada Zagreba. U to je vreme predsednik stranke Vlado Gotovac. Tada je nastao spor među njima jer se Gotovac nije slagao sa sporazumom koji je Dorica Nikolić potpisala u Gradu Zagrebu s HDZ-om. Zbog toga je suspendovana u stranci. Nakon što je stranku preuzeo Dražen Budiša, rehabilitovana je.

U Sabor ulazi 2000. godine i postaje članica Odbora za ratne veterane. Državnom sekretarkom u Ministarstvu zdravstva i socijalne pomoći imenovana je 2005.godine. Bila je članica Saveta za razvoj civilnog društva te predsednica Vladinog Poverenstva za prevenciju poremećaja u ponašanju dece i mladih.

Nakon ulaska HSLS-a u drugu Vladu Ive Sanadera 2007. postaje državna sekretarka za socijalnu pomoć. Imala je jedanaest dužnosti, bila je članica Upravnog veća Zavoda za penziono osiguranje te predsednica i članica raznih poverenstava, saveta i koordinacijskih tela.

Nakon odluke novog vođstva HSLS-a, na čije čelo dolazi Darinko Kosor, o istupu te stranke iz Vlade Jadranke Kosor, razrešena je svih dužnosti. Ali, ostala je aktivna u politici.

Bila je dugogodišnja politička sekretarka HSLS-a.

(Espreso.rs / Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media