BILA SAM U PRAVU KADA JE U PITANJU MERKELOVA! Kolinda ZAGRMELA na NEMAČKU KANCELARKU!
Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović, Foto: EPA/Valda Kalnina

IZBEGLIČKA KRIZA

BILA SAM U PRAVU KADA JE U PITANJU MERKELOVA! Kolinda ZAGRMELA na NEMAČKU KANCELARKU!

Grabar-Kitarović naglasila je i da je bila u pravu kad je kritikovala izbegličku politiku nemačke kancelarke Angele Merkel

Objavljeno:

Predsednica Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović protivi se postavljanju žice na granicu s Bosnom i Hercegovinom "u kojoj žive Hrvati".

Grabar-Kitarović je stala u odbranu hrvatskih policajaca koji su se našli na udaru kritika zbog odnosa prema migrantima.

Kako je prenela zagrebačka N1 tv, predsednica je povrede na koje se migranti često žale objašnjava teškim terenom, a novinare je provela kroz šikaru kako bi to i pokazala.

Upitala je hrvatskog ministra policije Davora Božinovića je li Zaštitnica građana ikad došla da vidi kakvo je stanje na terenu.

Zajednički su je pozvali da dođe da vidi šta se radi i kako se radi.

Grabar-Kitarović naglasila je i da je bila u pravu kad je kritikovala izbegličku politiku nemačke kancelarke Angele Merkel.

Nije htela da prejudicira kako će se ponašati nova šefica evropske diplmatije Ursula fon der Lajen, te dodala da to nije hrvatski, nego evropski problem.

"Neće postati hotspot", poručila je predsednica koja je "protiv postavljanja žice na granici s Bosnom i Hercegovinom u kojoj žive Hrvati".

Kritikovala je i odnos vlasti u Bosni i Hercegovini prema migrantskoj krizi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.