KOLINDA OBUKLA UZAK KOŽNJAK, REGION U DELIRIJUMU: Pogledajte kako je izgledala HRVATSKA PREDSEDNICA! (FOTO)
Hrvatska predsednica na žurki, Foto: EPA/Valda Kalnina

STIL

KOLINDA OBUKLA UZAK KOŽNJAK, REGION U DELIRIJUMU: Pogledajte kako je izgledala HRVATSKA PREDSEDNICA! (FOTO)

Sjajno pogođen retro izgled, kojim je podsetila na filmove iz pedesetih

Objavljeno:

Predsednica RH Kolinda Grabar-Kitarović prisustvovala je večeras tradicionalnoj proslavi američkog Dana nezavisnosti u Veleposlanstvu SAD-a u Hrvatskoj i oduševila izgledo. Naime, tema žurke, čiji je domaćin bio američki veleposlanik u RH, Robert Kohorst, bile su pedesete i predsednica se obukla kompletno u tom stilu.

Predsednica je obukla tačkastu haljinu, kožnjak i crvene cipele, a sve je "začinila" i žutom torbicom kao i sunčanim naočarama. Sjajno pogođen retro izgled, kojim je podsetila na filmove iz pedesetih. Inače, ovaj se izgled u modi prvi put pojavljuje sredinom tridesetih godina prošloga veka, ali pravu ekspanziju doživljava pedesetih godina, kada su poznate tačkaste kreacije dizajnirali velikani poput Christiana Diora. Najpoznatije tačkaste haljine u to su vreme nosile filmske dive poput Marilyn Monroe i Audrey Hepburn. Pravi rockabilly stil! Izgled je taj koji zapravo nikada ne izlazi iz mode, a možda nam je najviše u sećanju ostala kultna tačkasta haljina koju u "Zgodnoj ženi" nosi Julia Roberts.

- Američko Veleposlanstvo u Zagrebu bilo je domaćin zabave povodom Dana nezavisnosti. Hvala svima koji su došli. Tema su bile pedesete. Zanimljiva zabava sa sjajnom hranom, pićem i muzikom. Srećan rođendan, Ameriko! - napisali su na službenom Twitteru Veleposlanstva.

Predsednica je i prošle godine bila gošća ćurke, a tada je tema bila Kalifornija. Tada je nosila crne pantalone i šarenu košulju.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Diva)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.