HDZ-OV NAČELNIK DIŽE SPOMENIK TUĐMANU! Pogledajte kako OVO IZGLEDA! (FOTO)
Spomenik, Foto: screenshoot/24sata

AUUU!

HDZ-OV NAČELNIK DIŽE SPOMENIK TUĐMANU! Pogledajte kako OVO IZGLEDA! (FOTO)

Dok su meštani Konjščine u Zagorju zaprepašteni izgledom fontane, HDZ-ov načelnik Mirko Krznar kaže kako se ne radi o nikakvom ustaškom simbolu, već o apsidi, koja potiče iz crkvene arhitekture

Objavljeno: 24.06.2019. 17:17h
  • 4

Zagorska opština Konjščina uskoro bi na Trgu dr. Franje Tuđmana trebala dobiti fontanu u obliku slova "U". Radovi su počeli prošle godine, a svečano otvorenje novouređenog trga trebalo bi biti u avgustu, na Dan opštine (8. avgusta).

Na čelu projekta je HDZ-ovac Mirko Krznar, načelnik Konjščine, koji je 90-ih radio u Saboru kao pripadnik saborske straže. Nacional je objavio izgled projekta u kojem se vidi kako su jedine klupe za sedenje oko fontane postavljene na vrhu tako da čine karakteristično slovo "U". Hrvatski novinari pozvali su načelnika Konjščine za komentar.

- Ne bi trebalo da se mešate - najpre je poručio Mirko Krznar pa ipak na insistiranje da pojasni zašto uređuje Trg dr. Franje Tuđmana u obliku slova 'U', objasnio da to nema veze s ustaškim simbolima, već s crkvenom arhitekturom.

foto: screenshoot/24sata

- To nije nikakav oblik slova 'U' niti ima ikakve veze s ustaškim simbolima. To je apsida, polukružni oblik, kao što je u svim crkvama i koji potiče iz crkvene arhitekture. I to je ideja projektanta, a ne moja. Mene to ni ne podseća na slovo 'U', ja sam se složio s idejom projektanta i ne vidim uopšte u čemu je problem. Ne razumem, ali to je tako, uvek se nađe troje, četvoro nezadovoljnih kojima baš sve smeta i koje boli uspeh - rekao im je Krznar ističući kako će celokupno uređenje trga koštati 1,5 miliona kuna. Deo finansira država, deo županija, a deo EU fondovi.

Načelnik Krznar je naglasio i kako je po građevinskoj inspekciji, koja je reagovala po prijavi zbog uređenja trga, ustanovljeno kako je sve u redu.

- Radovi su počeli još prošle godine i niko se dosad nije bunio. Još pre pola godine sam dobio dojavu da će krenuti napadi na mene, sve je to instruisano. Otvaramo nova radna mesta, treba dizati plate pa to pojedinima smeta. Ponavljam, ovo nema apsolutno nikakve veze s ustaškim simbolima - naglasio je načelnik.

Bonus video:

(Espreso.rs / 24 sata)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media