KOLINDI PRETE TAJNIM SNIMKOM: Sprema se NAJVEĆA AFERA u politici na Balkanu! GLAVNI AKTER JE MITAR MIRIĆ!!!
Kolinda Grabar Kitarović, Foto: Profimedia

Auuu

KOLINDI PRETE TAJNIM SNIMKOM: Sprema se NAJVEĆA AFERA u politici na Balkanu! GLAVNI AKTER JE MITAR MIRIĆ!!!

Iza cele priče stoji HDZ i bivši saradnici predsednice Hrvatske

Objavljeno:

Kolindi Grabar Kitarović, predsednici Hrvatske, sledi afera kakvu Balkan još nije video, piše Index.hr!

Naime, celu stvar je, barem ovaj put, zakotrljao niko drugi nego Vladimir Šeks. U intervjuu koji je nedavno za Novu TV dao povodom 30 godina od osnivanja HDZ-a, Šeks je nehotice ispalio i bombastičnu izjavu o predsednici Kolindi Grabar-Kitarović, kojoj je kratkotrajno bio savetnik.

Na pitanje novinara Mislava Bage postoji li šansa da Kolinda odustane od kandidature za drugi mandat, Šeks je odgovorio: "Sumnjam da je to realno. Moguće… Priča se koješta, da se njoj priprema nešto što bi je trebalo kompromitirati." Bago je upitao šta je to što bi Kolindu moglo kompromitirati pa je Šeks nastavio: "Ne znam. Neke priče koje se kolaju po različitim sferama." Na pitanje ko bi to hteo, Šeks odgovara: "Oni kojima je dala nogu." Bago je upitao da li je tu reč o bivšem Kolindinom savetniku za unutrašnju politiku Mati Radeljiću, kojeg je ona nedavno proterala s Pantovčaka, što se pretvorilo i u aferu s potencijalnom zloupotrebom tajne službe SOA-e, a Šeks je replicirao da on to nije rekao.

Ali stvar je već plasirana u javni prostor, Pandorina kutija je otvorena, pa su se na portalima pojavili naslovi o tome kako Šeks najavljuje kompromitaciju Kolinde. S obzirom na to da je Šeks poznat kao siva eminencija HDZ-a i hrvatskog pravosuđa, navodni majstor povlačenja konaca iz pozadine, ono što je nesmotreno izrekao počelo se tumačiti i kao spremanje podvale Kolindi iz samog HDZ-a.

Zato je Šeks sutra, 17. juna, morao da se pere od vlastitih reči. "Objasnio sam već da se mesecima u eter pružaju lažne vesti da netko poseduje kompromitirajuće materijale. Ne znam postoje li, samo sam rekao da se u javnost puštaju takve lažne vesti", rekao je novinarima u Lisinskom na obilježavanju HDZ-ove 30. godišnjice postojanja. Odbacio je tezu da je svojim izjavama naštetio predsednici, rekavši da je tek "upozorio na dezinformacije".

Ključno pitanje koja ostaje iza svega što je Šeks izjavio je o kakvim je to za Kolindu kompromitirajućim materijalima reč. Da bi se dao utemeljen odgovor na to pitanje potrebno se vratiti u februar 2016., kada je Kolinda naprasno smenila šefa SOA-e Dragana Lozančića.

Direktora Sigurnosno-obaveštajne agencije Lozančića Kolinda je formalno smenila zbog povrede Zakona o sigurnosno-obaveštajnom sistem, pa mu je lično saopštila da više ne uživa njeno poverenje. Pritom je propustila da o svom potezu prethodno obavesti tadašnjeg premijera Tihomira Oreškovića pa je nastalo višenedeljno natezanje između Pantovčaka i Banskih dvora, s obzirom na to da je Orešković odbijao da po automatizmu potpiše Lozančićevu smenu.

Podsetimo, SOA je prisluškivala i pratila Zdravka Mamića, koji je organizovao predsedničinu rođendansku proslavu 2015. godine, a poznat je i kao veliki donator HDZ-a. Kolinda je prvo mesecima izbegavala da jasno odgovori na pitanja o svojoj povezanosti s Mamićem, a konačno ga se odrekla kada je pobegao u Bosnu i Hercegovinu zbog presude koja mu je pretila u Hrvatskoj. Tada je relativizovala svoju bliskost s Mamićem, ali je i konačno priznala da joj je "organizovao nekoliko večera". S jedne strane je ponavljala da je svako nevin dok se ne dokaže suprotno, a s druge je umanjivala svoju bliskost s u međuvremenu nepravomoćno osuđenim beguncem Mamićem.

foto: Youtube / Printscreen

Baš zbog te nekadašnje bliskosti Kolinda je upala usred SOA-ine obrade Mamića, a Lozančić je navodno o svemu izvestio tadašnjeg SDP-ovog premijera Zorana Milanovića. On taj slučaj službeno nije smo detaljno da komentariše, ali ipak nije propustio da u pravcu Kolinde ispali žaoku izjavom da se "tome ne treba čuditi kada se družiš s polusvetom". Kolinda se naljutila kada je saznala da nije upozorena što kontaktira s osobom koja je "pod merama", kako se to kaže u obaveštajnom miljeu, te je zato brzopotezno i osvetnički smenila Lozančića.

Iz Šeksove izjave nije jasno da li je reč o kompromitujućoj audio ili videosnimci, ali mediji su još 2015. izveštavali da navodno postoje videosnimci s rođendanske zabave koju je Mamić organizovao za Kolindu. Na toj prema svemu sudeći raskalašenoj rođendanskoj zabavi navodno je bilo i scena poput one u kojoj Mamić u transu pada pred Kolindu na koljena, a ona s rukama u zraku pleše oko njega dok u pozadini odzvanja Mitar Mirić i stihovi "ne može nam nitko ništa, jači smo od sudbine, mogu samo da nas mrze oni što nas ne vole", kako se pisalo u nekim medijima. Taj trenutak je navodno snimljen pa bi upravo to mogao biti taj materijal koji kompromituje Kolindu.

Iz onoga što je Šeks rekao, ta kompromitacija bi trebala ići u kombinaciji njenog bivšeg savjetnika Radeljića, njegovog prijatelja neonacista Velimira Bujanca - koji se ljuti na Kolindu jer se odrekla Radeljića i ustaškog pozdrava "Za dom spremni", a sebe inače smatra ključnim za njenu pobedu na izborima, te je već mesecima blati u javnosti - a možda čak i razočaranog i odbačenog Mamića, s kojim je Bujanec u dobrim odnosima. Krajnja desnica u međuvremenu navija za Miroslava Škora kao predsedničkog kandidata, između ostalog i kako bi se osvetila Kolindi za koju smatraju da ih je izdala iako su bili ključni za njenu pobedu nad Ivom Josipovićem na predsedničkim izborima.

U takvu teoriju se uklapa i jučerašnja objava na Facebooku bivšeg zastupnika Živog zida Branimira Bunjca, koji je nakon svađe u stranci svoj prvi veliki intervju dao baš u "Bujici". Zanimljivo je da je upravo Bujanec došao da pokupi Bunjca kada je sada već bivši živozidaš na dan snimanja "Bujice" imao saobraćajnu nesreću. Sad Bunjac pak objavljuje kako se "govori da postoji kompromitirajući video snimak s jednog rođendana" koji kompromituje Kolindu, a koja je tim snimkom navodno ucenjena.

U svakom slučaju, sve dok se ta navodno kompromitirajuća snimka ne pojavi u javnosti možemo samo o njoj nagađati. Pitanje je da li bi taj snimak - ako je doista reč o sceni s Mamićem - bila kompromitujuća za Kolindu, s obzirom na to da joj njeni glasači i te kako honoriraju estradno ponašanje.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.