MISTERIOZNA SMRT AMERIKANCA U HRVATSKOJ: Došao je brodom, odaljio se od grupe, a onda pronađen MRTAV
Helikopteri su tražili Amerikanca, Foto: Printscreen / 24 sata.hr

šta mu se desilo?

MISTERIOZNA SMRT AMERIKANCA U HRVATSKOJ: Došao je brodom, odaljio se od grupe, a onda pronađen MRTAV

Slobodna Dalmacija piše da je Amerikanac u Hrvatsku došao iz Brazila

Objavljeno:

Sinoć oko 19.40 u Omišu je, u predelu Fortika, pronađeno telo muškarca, a pretpostavlja se da je reč o ranije nestalom državljaninu SAD Džonu Rajtu (52) iz Kalifornije, koji se u nedelju ujutru uputio upravo na tu destinaciju.

Policija je saopštila da je na mestu gde je telo pronađeno u toku uviđaj, nakon čega će uslediti obdukcija i utvrđivanje identiteta, prenela je splitska Slobodna Dalmacija.

Rajt se u nedelju poslepodne uputio na Fortiku iznad Omiša i od tada mu se gubi svaki trag. Za njim su tragali pripadnici Hrvatske gorske službe spašavanja, omiški vatrogasci, a bili su angažovani i helikopteri.

U nedelju poslepodne, odmah po dojavi o nestanku Amerikanca, HGŠ je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka.

- Amerikanac je išao u obilazak Fortike organizovano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Poslednji put je viđen kod Fortike, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema - izjavio je ranije danas Darko Gavrić-Čerčo, šef splitskog Groske službe.

Nezvanično, Slobodna Dalmacija piše da je Amerikanac u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovm pasošu je veliki broj pečata egzotičnih destinacija.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.