MLADIĆ KOJI JE NAPAO SRBE NA BRAČU PLJAČKAO JE I PO BEOGRADU! Tada mu je u zatvoru pomogao hrvatski ministar
Lovro Kuščević, Foto: Youtube printscreen

zločin iz mržnje

MLADIĆ KOJI JE NAPAO SRBE NA BRAČU PLJAČKAO JE I PO BEOGRADU! Tada mu je u zatvoru pomogao hrvatski ministar

Upravo je taj mladić sada pritvoren i zbog napada na sezonske radnike na Braču

Objavljeno:

Ministar Lovro Kuščević uz pomoć diplomatije pomogao je mladiću (22) da se javi porodici nakon što je u Beogradu završio u pritvoru jer je s Torcidom učestvovao u krađi na benzinskoj stanici u Brčinu gde su navodno ispisivali i ustaške grafite.

Upravo je taj mladić sada pritvoren i zbog napada na sezonske radnike na Braču.

Načelnik Pučišća Marino Kaštelan za Index je rekao kako ga je brat zamolio da se pomogne doći do kontakta s mladićem te da je ovaj kontaktirao ministra koji je zvao nekog u veleposlanstvu ili Ministarstvu spoljnih poslova.

Dodao je i kako osuđuje svako nasilje, ali i protivi se etiketiranju te ne želi osuditi celu Torcidu u ovom slučaju.

Inače, Kaštelan je lani u svom Fejsbuk postu hvalio ministra s Brača i tad je napisao:

- Dvojica Bračana su zatvoreni u Beogradu, nemamo nikakvu informaciju o njima, može li ministarstvo spoljnih poslova stupiti u kontakt? Da se jave svojima doma.

- Ne radim svoj posao radi slave i hvale, no hvala Ti Marino na ovim rečima. Širom Hrvatske ima hiljade ljudi koji bi ovako mogli napisati, no najlepše je kad te se tvoji sete. Zajedno, uz Božju pomoć, možemo stvoriti modernu, učinkovitu i bogatu Hrvatsku u kojoj će svako raditi najbolje što može i konkretno joj doprinositi. I hvala Vam što ste i vi deo tog tima - odgovorio je Kuščević.

Podsećamo, kako je 24sata prvi pisao, u nedelju je u Supetru 20-ak nasilnika pretuklo četvero sezonskih radnika, a među njima i devojku. Napali su ih iz čistog mira, kako nam je tada rekao pretučeni mladić.

- Nakon nekih 200 metara, čuli smo da je neko iza nas poviknuo: Srbine! Svi smo se instinktivno okrenuli, a u istom trenutku njih sigurno 20 iskočilo je odasvud, iz grmlja oko nas, ne znam ni sam odakle i krenulo na nas. Prvo su urlali: Ko je od vas Srbin, ko je Srbin? Mi nismo rekli ni reči, bili smo šokirani što su nas pratili i napali, a onda su nas počeli iz čista mira udarati, bacili su nas na pod i cipelarili. Ova je devojka pokušala obraniti kolegu, legla je na njega na tlo i zagrlila ga kako bi ga prestali udarati, ali su oni nastavili cipelariti i njega nju. Trajalo je to nekoliko minuta i oni nisu pokazivali nikakvu nameru da stanu, ali je u tom trenutku naišao jedan taksista s kombijem. Kad je video šta se događa, uperio je svetla u napadače i počeo trubiti. Tada su se razbežali, a mi smo svi ostali ležati - ispričao je jedan od napadnutih mladića.

Policija je brzo pronašla dvojicu napadača (19, 22) i njima je sudija istrage odredio istražni zatvor zbog opasnosti od uticaja na svedoke, a policija ih sumnjiči za zločin iz mržnje. Preostale napadače na sezonske radnike u Supetru policija još traži.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.