JEZIVI DETALJI O PROFESORU PEDOFILU: Roditelji tvrde da ga je škola štitila, a devojčice su se plašile da progovore
Šokantan snimak, Foto: RTL printscreen

skandal u hrvatskoj

JEZIVI DETALJI O PROFESORU PEDOFILU: Roditelji tvrde da ga je škola štitila, a devojčice su se plašile da progovore

"To traje od početka školske godine, a devojčice su odlučile progovoriti kada ih je počeo dirati po zadnjici"

Objavljeno:

Profesor informatike iz osnovne škole u Novom Marofu snimljen je kako neprimereno dodiruje devojčice od 11 i 12 godina i laska im da su "komadi" i lepotice, objavljeno je juče u "Potrazi" RTL-a.

Na osnovu tog snimka policija je krenula u istragu i ispitala osam djvojčica koje je nastavnik navodno seksualno uznemiravao.

- To traje od početka školske godine, a devojčice su odlučile progovoriti kada ih je počeo dirati po zadnjici. Tek tada su skupile hrabrost i o svemu progovorile razrednoj - rekao je za Index otac jedne od devojčica koje su prijavile nastavnika.

Tvrdi i da ovo nije prva generacija devojčica koje je profesor informatike zlostavljao, odnosno dodirivao ih po rukama, nogama i zadnjici.

- To traje već desetak godina i u školi su znali, ali su ga štitili - izneo je i teške optužbe na račun novomarofske osnovne škole i direktora Anđelka Bošnjaka.

Direktor te optužbe odbija.

- Pa i mojim kćerima je predavao. Kada sam saznao za slučaj, pitao sam i njih je li se takvo što događalo i rekle su mi da nije nikada. Molim onoga ko tvrdi da sam znao da dođe i kaže mi kada me je obavestio o tome. Niko, nikada, mi nije rekao ni reč o tome. Ako je neko od roditelja nešto znao, morao je to prijaviti - rekao je direktor Bošnjak za Index.

Otkrio je i da je upravo prijavljeni nastavnik bio njegov prethodnik na mestu direktora. I supruga nastavnika koji dira devojčice radi u školi, i to kao pedagoškinja.

- Pet godina je bio direktor. I supruga mu radi u školi kao pedagoškinja. Svi smo u šoku - rekao je direktor te naglasio da je osobno odneo prijavu u Ministarstvo obrazovanja i obavestio policiju, Centar za socijalni rad te čak i gradonačelnika. Želeo je, kaže, da svi odmah imaju sve informacije.

Roditelji mu ipak ne veruju. Sigurni su da je morao znati šta se u školi događa. Nisu zadovoljni ni kako je škola postupala prema učenicama.

- Psihološkinja i defektološkinja su zvale curice na razgovor i govorile im da je najbolje da sve zaborave i da će se profesor vratiti u školu. Može se reći da su ih zastrašivale i zato sam svom detetu zabranio da razgovara s njima -rekao je otac jedne od devojčica.

Tvrdi i da zna za slučaj jedne devojke, danas sedamnaestogodišnjakinje, koju je nastavnik informatike seksualno uznemiravao kada je bila djvojčica, ali tvrdi da njoj roditelji ne dozvoljavaju da svjdoči.

I nastavnik informatike i njegova supruga pedagoškinja. su na bolovanju U školskom ispitivanju devojčica nije učestvovala i pedaggoškinja, supruga optuženog nastavnika.

- Ona nije ništa znala. Nije znala šta se događa ni kada joj je suprug otišao kod lekara i otvorio bolovanje. Zaustavila me na hodniku i pitala šta je bilo, ali nisam joj hteo reći. I ona je sada na bolovanju - rekao je Indexu direktor Bošnjak.

Roditelji ni u to nisu uvereni i smatraju da je škola štitila nastavnika i pokušavala krivicu prebaciti na devojčice.

- Pitao sam ćerku zašto mi nije pre rekla, a ona mi je odgovorila da ju je bilo sram i strah da će joj se ako progovori osvećivati na ocenama - rekao je otac zlostavljane devojčice.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.