NASTAVNIK INFORMATIKE ZLOSTAVLJAO UČENICE OD 11 I 12 GODINA! One su ga snimile, SKANDAL!
Osam devojčica od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog od nastavnika informatike osnovne škole u Novom Marofu za polno uznemiravanje, Foto: Printscreen

užasno

NASTAVNIK INFORMATIKE ZLOSTAVLJAO UČENICE OD 11 I 12 GODINA! One su ga snimile, SKANDAL!

Direktor škole Anđelko Bošnjak nije hteo da govori o celom slučaju

Objavljeno: 08:22h

Osam devojčica od jedanaest i dvanaest godina optužile su jednog od nastavnika informatike osnovne škole u Novom Marofu za polno uznemiravanje.

Čak su ga i snimile kako ih dira, objavljeno je u emisiji "Potraga" na RTL-u.

Nakon što su sve ispričale roditeljima, pod njihovim pritiskom direktor osnovne škole u Novom Marofu prijavio je optuženog i policiji i u ministarstvu.

"Ćerka mi je pričala da na času informatike učitelj miluje devojčice po kosi, dira po ramenu. Kasnije je počeo s diranjem po nozi svih učenica, leđima, a odnedavno i diranjem zadnjice, i govori im da su komadi", rekla je majka 11-godišnje učenice za "Potragu".

"Učitelj je došao do njene stolice, čučnuo, stavio je ruku na naslon pa spustio i počeo je da je dira po zadnjici", rekla je majka jedne 12-godišnje učenice.

"U toj celoj situaciji sam bio izbezumljen i nisam znao na koji način da pomognem detetu", rekao je otac 11-godišnje učenice.

Budući da su devojčice nepoverljive u svoje nastavnike, odlučile su sve da snime mobilnim telefonom. Na snimku se vidi kako dodiruje devojčice i to je trajalo mesecima.

Nisu dobile očekivanu zaštitu i podršku

Roditelji tvrde da su devojčice ovaj slučaj prijavile psihologu, ali da nisu dobile očekivanu podršku.

"Plakala je u sredu kada su išle kod psihologa u školi zato jer su oni stali u obranu učitelja i ona je bila jako razočarana. Govorila je da smo sad mi krive, a nije kriv učitelj", rekla je majka 12-godišnje učenice.

"Nisu stali u odbranu dece. Nisu ih pitale čak ni šta se dogodilo, kako su se osećale. Ništa. Nego su im pričale da će se on vratiti u školu, da će im držati informatiku i da ništa loše nije mislio sa tim što ih je dirao", rekla je majka 11-godišnje učenice.

Deca su na razgovor, kako tvrde roditelji, pozvana bez prisustva roditelja. Deca su sve prijavila i svojoj razrednoj, a ona direktoru škole Anđelku Bošnjaku.

Direktor: To su osetljiva pitanja

Direktor škole Anđelko Bošnjak nije hteo puno da govori o celom slučaju.

"U cilju zaštite dece koja su nam na prvom mestu, njihova sigurnost, ne mogu davati detaljne informacije", rekao je direktor OŠ "Novi Marof" Anđelko Bošnjak.

"Znate i sami da su to osetljiva pitanja, ne mogu detalje iznositi, a i neću zbog zaštite dece. Sva deca u školi su kao moja deca", rekao je direktor.

O celom slučaju se oglasilo i Ministarstvo:

"Odmah po saznanju o pritužbi koja je vezana za OŠ Novi Marof, a koja se odnosi na prijavu polnog uznemiravanja od strane nastavnika prema učenicama 5. razreda, otvoren je inspekcijski postupak, a prvi deo nadzora u školi izvršen je dana 29. maja 2019."

Na bolovanju je

"Potraga" saznaje da je prozvani nastavnik otišao na bolovanje, a da je na njegovo mesto došao drugi profesor.

Policija nastavlja istragu.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Index.hr/Potraga,RTL)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.