DEVOJČICA (6) POGINULA DOK JE SA OCEM PRELAZILA PEŠAČKI PRELAZ! Na nju je naleteo BMW! Građani tog naselja su BESNI
Devojčica je poginula (ilustracija), Foto: Nebojša Mandić

horor u hrvatskoj

DEVOJČICA (6) POGINULA DOK JE SA OCEM PRELAZILA PEŠAČKI PRELAZ! Na nju je naleteo BMW! Građani tog naselja su BESNI

Ta tragedija podignula je stanovnike Blata na noge

Objavljeno:

Šestogodišnja devojčica iz zagrebačkog naselja Blato u četvrtak uveče izgubila je život u naletu BMW-a krapinskih registarskih oznaka kad je s ocem prelazila preko pešačkog prelaza.

Ta tragedija podignula je stanovnike Blata na noge. Ogorčeni su ne samo zbog te tragedije već i zbog toga što se svakodnevno suočavaju s nesavjsnim vozačima koji na Karlovačkom putu prebrzom vožnjom ugrožavaju svoje, ali i živote stanovnika.

Takođe, upozoravaju da osim ležećih policajaca, na tom delu puta nema ni adekvatne rasvjte. Svoje kritike iznose u Fejsbuk grupi 'Ja volim Blato!', a jedna korisnica napisala je sledeće:

– Dragi većnici VMO Blato danas je ugašen život jednog malog anđela na našoj Karlovačkoj cesti na kojoj su “veliki saobraćajni stručnjaci” odlučili kako treba osigurati saobraćaj na njoj. E pa, mislim da bi te stručnjake trebalo opet pozvati i reći im da svoje diplome zapale jer našoj saobraćajnoj situaciji nisu pomogli nego su zaslužni za tragediju koja se danas dogodila. Naime, da su se vratili ležeći policajci koji su nekada bili postavljeni, možda do ove tragedije ne bi došlo. No saobraćajni stručnjaci su rekli “da uspornici doprinose smirivanju saobraćaja, ali isto tako štetno deluju na objekte u neposrednoj blizini u smislu pucanja fasada i statičkog oštećenja objekata usled velikih vibracija i buke koju proizvode vozila prolazeći preko njih. Iskreno saučešće porodici malene devojčice! – navela je.

Navode kako je ta saobraćajnica puna zavoja što itekako utiče na nepreglednost.

– Stalno jure. A putje još dodatno opterećen zbog radova na rotoru. Svakodnevno idem s malom po tim zebrama. Vozači se prave mutavi, vide me s detetom i retko koji hoće stati. Najbolje bi bilo ispred i iza svake zebre staviti ležeće policajce – predlaže druga korisnica.

Jedna stanovnica Blata oprostila se od stradale šestogodišnjakinje.

– Draga naša, uvek nasmejana, puna ljubavi, uvek dobar dan, uvek bok i vidimo se, zagrljaj i poljubac mojim sinovima, dvesto pitanja kad izađemo na ulicu. Deljenje slastica, pomoć u igri, beskrajna ljubav prema sekama i roditeljima – toga više nema. Njima svima na dušu. A ti sunce beskrajno, anđele naš, počivaj u miru. Ništa neće biti kao pre. Ništa. Ni porodici ni nikome – stoji u objavi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.