ZA FAŠISTIČKI POZDRAV U BLAJBURGU PLATIĆE NEKOLIKO HILJADA EVRA! Pa ti ponovo diži ruku u vazduh, MORONU!
Dizanje ruke 48-godišnjeg muškarca iz mesta Vinice kraj Varaždina skupo će ga koštati, Foto: Printscreen

strogo kažnjen

ZA FAŠISTIČKI POZDRAV U BLAJBURGU PLATIĆE NEKOLIKO HILJADA EVRA! Pa ti ponovo diži ruku u vazduh, MORONU!

Ustaški simboli i pozdravi u Austriji su zabranjeni, a svi učesnici komemoracije su u više navrata bili upozoreni da odustanu od njihove upotrebe

Objavljeno:

Hrvatski državljanin uhapšen tokom održavanja komemoracije u Blajburgu, zbog nacističkog pozdrava "Zig hajl" do daljnjega ostaje u zatvoru u Klagenfurtu, u Austriji.

On je, kako prenose hrvatski mediji, odbio pomoć hrvatskog ministarstva pravde. Dizanje ruke 48-godišnjeg muškarca iz mesta Vinice kraj Varaždina skupo će ga koštati. Damir Laljek, varaždinski HDZ-ovac, odbornik i vođa puta Varaždinaca u Blajburg u subotu objasni je da se incident dogodio pre komemoracije. Laljek tvrdi da je njegov sugrađanin to uradio nepromišljeno i iz, kako je kazao, zafrkancije dok je išao ka mestu na kome je održana komemoracija.

Ustaški simboli i pozdravi u Austriji su zabranjeni, a svi učesnici komemoracije su u više navrata bili upozoreni da odustanu od njihove upotrebe. Laljek je rekao da će uhapšeni ostati u pritvoru još nekoliko sedmica, da je novčana kazna koju će morati da plati između četiri i pet hiljada evra. Portparol Koruške policije Rajner Dionisio nije mogao da kaže koliko će uhapšeni Hrvat ostati iza rešetaka. "Čim izađe iz pritvora moraće odmah da napusti Austriju", rekao je Dionisio.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Agencije)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.