SRBINA BRUTALNO PRETUKLI U HRVATSKOJ! Predstavniku Veća srpske nacionalne manjine sada se BORE ZA ŽIVOT
Radoje je u bolnici, Foto: Profimedia

napadnut u viškovu

SRBINA BRUTALNO PRETUKLI U HRVATSKOJ! Predstavniku Veća srpske nacionalne manjine sada se BORE ZA ŽIVOT

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48)

Objavljeno:

Radoje Petković (63), potpredsednik Veća srpske nacionalne manjine Grada Kastva i građevinski preduzetnik, brutalno je pretučen 24. aprila ispred jednog kafića u Viškovu i još je uvek u životnoj opasnosti.

Riječka policija kao napadača je identifikovala Iliju Glavića (48) kojeg Opštinsko državno tužilaštvo u Rijeci sumnjiči za krivično delo nanošenja posebno teških telesnih povreda.

Sutkinja istrage na Županijskom sudu u Rijeci Ksenija Zorc Glaviću je odredila istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog dela i uticaja na svedoke, pišu Novosti.

Petković je nakon kratke prepirke s Glavićem u lokalu krenuo prema svom automobilu. Glavić ga je sustigao na parkingu i brutalno napao. Na snimkama nadzorne kamere vidi se da Glavić nije odustajao od udaraca čak ni kada je Petković izgubio svest i pao na tlo.

- Moguće da je napad etnički motivisan, što policija nije potvrdila. Koliko znamo, napadač i žrtva se nisu poznavali. Sumnjivo nam je što su svedoci ‘nestali’. Da nije bilo snimaka nadzornih kamera, verovatno napadač ne bi bio ni identifikovan - kaže Milan Eraković, pravni savetnik SNV-a u Rijeci.

Osumnjičeni za napad Ilija Glavić, rodom iz sela kraj Bosanskog Broda, poznat je tužilaštvima Republike Srpske i Bosne i Hercegovine.

- Na temelju izjava svedoka Ilija Glavić je na listi osumnjičenih u predmetima koje je Haški tribunal još 2006. predao Tužilaštvu BiH. Sumnjiči ga se za premlaćivanja, teške povrede i silovanja po brodskim logorima u proteklom ratu - potvrđuje Marko Grabovac, predsedavajući Savetodavnog odbora Instituta za nestale osobe Bosne i Hercegovine i predsednik Udruženja za traženje zarobljenih boraca i nestalih civila iz Broda.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.