SRBIN NAPRAVIO KARAMBOL U HRVATSKOJ: Kombijem sleteo u kanal, u vozilu otkrili nešto zbog čega je odmah PRIVEDEN
Prevozio migrante (ilustacija), Foto: Profimedia

iza rešetaka

SRBIN NAPRAVIO KARAMBOL U HRVATSKOJ: Kombijem sleteo u kanal, u vozilu otkrili nešto zbog čega je odmah PRIVEDEN

U saopštenju međimurske policijske uprave navodi se da je državljanin Srbije u utorak upravljao kombijem slovenačkih registracija

Objavljeno:

Hrvatska policija saopštila je danas da je privela 51-godišnjeg državljanina Srbije koji je prevozio deset ilegalnih migranata iz Pakistana i učestvovao u saobraćajnoj nesreći.

U saopštenju međimurske policijske uprave navodi se da je državljanin Srbije u utorak upravljao kombijem slovenačkih registracija u kojem je iz koristoljublja, za unapred dogovoreni novčani iznos, prevozio deset migranata u nameri da im omogući da ilegalno predju iz Hrvatske u Sloveniju.

Tom prilikom je u utorak ujutru kod Čakovca imao saobraćajnu nesreću, jer nije vozio sredinom obeležene saobraćajne trake, pa je u zavoju sleteo s puta u kanal.

Svi putnici su vozilima Hitne pomoći prevezeni u bolnicu u Čakovcu, gde je utvrdjeno da su lakše povredjeni, a potom su privedeni u policiju.

Zbog sumnje da je počinio krivično delo nezakonitog ulaska, kretanja i boravka u Hrvatskoj, vozač kombija će uz krivičnu prijavu biti doveden pred nadležno državno tužilaštvo, dok se nad migrantima sprovodi upravni postupak, posle čega će tokom dana biti upućeni u Tranzitni prihvatni centar za strance u Tovarniku.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.