Ako Čarls i Kamila prežive vožnju tramvajem i posetu pustari, dobiće riblji paprikaš! (FOTO)

Pošteno skroz

Ako Čarls i Kamila prežive vožnju tramvajem i posetu pustari, dobiće riblji paprikaš! (FOTO)

Drugog dana posete Hrvatskoj, bračni par britanskih prestolonaslednika provešće u Osijeku
Objavljeno: 13:32h

Princ Čarls i vojvotkinja Kamila svoju posetu Osijeku počeće dolaskom na Trg Svetog Trojstva gdje će ih dočekati KUD Osijek 1862 i devojački zbor Brevis, ali i predstavnici lokalne vlasti, prenosi Glas Slavonije. Stigli u Zagreb: Kolinda dočekala Čarlsa i Kamilu (FOTO) Njihove kraljevske visosti, kako ih naziva službeni protokol Ujedinjenog Kraljevstva, posetiće i konkatedralu svetih Petra i Pavla, do koje će doći tramvajem. Iako se zna ko će biti vozač tramvaja koji će moći da se pohvali da je u svom radnom veku vozio i kraljevsku porodicu, iz sigurnosnih razloga njegovo ime je tajna.

Dva osječka tramvaja krenuće s uvaženim gostima i pratnjom, a zaustaviće se na Trgu Jovana Pavla II ispred konkatedrale. Tu će ih dočekati mesni župnik i dekan.
Čarlsa očekuju i u baranjskoj pustari Zlatna greda, tačnije u tamošnjem Ekocentru, gde se neguju stari, autohtoni zanati, poput izrade ribarskih mreža i ostalih ribarskih alata, kovačke veštine i slično. U njima će, ako zaželi, moći i lično da učestvuje, kao i u pripremi domaćih jela, koja će biti u “ingerenciji” beljskog restorana Kormoran. Kulinarski majstori pripremaće, između ostalog, šarana na rašljama, čobanac, riblji paprikaš... (Espreso.co.rs / Jutarnji)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.