IZVUKAO JE IZ LUDNICE I STAVIO NA MESTO MEDICINSKE SESTRE! Tek da čujete kako  doktor Goran VREĐA PACIJENTE (VIDEO)
Skandal u Obrovcu, Foto: Printscreen

skandal u hrvatskoj

IZVUKAO JE IZ LUDNICE I STAVIO NA MESTO MEDICINSKE SESTRE! Tek da čujete kako doktor Goran VREĐA PACIJENTE (VIDEO)

Pacijenti tvrde kako je lekar s 30-godišnjim stažom zaposlio ženu koja uopše nije medicinska sestra.

Objavljeno: 13:49h

Nesvakidašnja priča dolazi iz hrvatskog Obrovca. Sve je počelo kad je reporter emisije "Provjereno" Mato Barišić bio je u Obrovcu i proverio da lis u tačne tvrdnje da tamo rade vulgarne i neuredne osobe, kako pričaju bivši pacijenti, a naišao je na nesvakidašnje prizore.

Uz to, pacijenti tvrde kako je lekar s 30-godišnjim stažom zaposlio ženu koja uopše nije medicinska sestra.

Naime, emisija Nove TV "Provjereno" objavila je najavu priloga o ordinaciji u kojoj radi 25-godišnja gospođa Veronika Pecolaj, koja se predstavlja kao medicinska sestra iako se ne seća gde je završila školu, o svemu se oglasila Hrvatska komora medicinskih sestara.

Suluda priča dobila je i svoju potvrdu kada je Hrvatska komora medicinskih sestara (HKMS) nakon provere Registra objavila u četvrtak da ženska osoba, koja se u ordinaciji porodične medicine Gorana Jusupa u Obrovcu predstavlja kao medicinska sestra, nije upisana u Registar Komore i nema odobrenje za samostalan rad.

Komora je, dodaje Šepec, zatražila podatak od Gorana Jusupa, koncesionara ordinacije porodične medicine, o tome ko u njegovoj ordinaciji radi poslove medicinske sestre budući da im je u telefonskom razgovoru rekao kako “gospođa Pecolaj radi kao spremačica u njegovoj ordinaciji”.

Ako neko radi na poslovima medicinske sestre i pruža zdravstvenu njegu, a nije upisan u Registar i nema valjano Odobrenje za samostalan rad HKMS-a, radi protivno propisima, odnosno krši zakon, poručuju iz HKMS-a.

Ova emisija izazvala je ogromnu buru u javnosti.

Konkretno, novinari su doktora Jusupa pitali o reakciji Komore, na što je on rekao kako “ona nije medicinska sestra i da mu radi kao spremačica”. Nakon toga im je rekao da je “ona malo luda, munjena” i da on s njom nema ništa kao i da je samo želeo da joj pomogne.

- Ja sam je izvukao iz bolnice. Ja sam joj samo želeo da joj pomognem. Izvukao sam je iz bolnice jer ju je majka tamo ostavila. Po meni nije bila za Ugljan. Nije bila psihijatrijski bolesnik - kaže gospodin Jusup za Index.

Kasnije se pokušao da objasni pa je rekao kako gospođa nije medicinska sestra, da on radi taj posao, a da ona samo pozdravi ljude i primi ih. Tvrdi da nije pisala uputnice, a potvrdio je i da su ljubavnoj vezi, o čemu mediji pišu od trenutka kad je priča procurila u javnost.

Doktoru Jusupu je, inače, u šest meseci otišlo 900 pacijenata, a mediji pišu i da mu je oduzeta licenca. On je novinarima danas rekao “njemu to niko nije rekao jer se go*na smećarska ne usude”. Neki od njegovih bivših pacijenata istupili su za "Provjereno" i novinaru koji se bavio ovom temom ispričali sve bizarne priče i iskustva. “Zapustio je sam sebe i bilo ga je ružno videti ga tako jer je uvek bio prljav i ta njegova odeća mu je bila pocepana. Prostačio je…“, anonimno su rekli bivši pacijenti.

Bivši pacijent doktora Jusupa za "Provjereno" je rekao kako ga je prijavio jer ovaj nije hteo da ga pregleda. „Kad sam rekao da idem kod doktorke preko puta, on mi je rekao da idem kod kur*etine i četnikuše“, rekao je bivši pacijent. Bivša Jusupova partnerika za"Provjereno" je rekla kako je doktor postao psihički bolesnik i zlostavljač, a sve traje otkako su prekinuli vezu 2015. godine.

- Od tada me maltretira i naziva, dva kaznena postupka se vode protiv njega zbog maltretiranja i pretnji smrću. Zvao je na posao i s obzirom na to da me nije mogao dobiti pretio je da će me ubiti, odnosno da će padati mrtve glave“, kaže njegova bivša partnerka kojoj su i doktor i sestra slali poruke vulgarnog i uvredljivog sadržaja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.