SRBIN I HRVAT UHVAĆENI ZAJEDNO: U stiropor su sakrili pravo bogatstvo, OVAKO su pali!
Ovde su sakrili drogu, Foto: PU karlovačka

uhapšeni

SRBIN I HRVAT UHVAĆENI ZAJEDNO: U stiropor su sakrili pravo bogatstvo, OVAKO su pali!

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zaplena

Objavljeno:

Karlovačka policija u četvrtak je u Karlovcu zaplenila 170,6 kilograma marihuane i uhapsila jednog hrvatskog i jednog srpskog državljana koji su drogu vozili u kamionu, rečeno je u petak na vanrednoj konferenciji za novinare u karlovačkoj Policijskoj upravi.

Načelnik karlovačke Policijske uprave Darko Bratić istaknuo je kako je to najveća ovogodišnja pojedinačna zaplena droge na tom području, sledi postupak veštačenja i utvrđivanja za koje je tržište droga bila namenjena. Za sada nije mogao reći više o saradnji policije Hrvatske i Srbije.

Zaplenjena droga
Zaplenjena droga foto: PU karlovačka

Načelnik kriminalističke policije karlovačke Policijske uprave Romano Benković je rekao da su obojica uhapšenih otpre poznata policiji, da je ilegalna roba bila upakovana u građevinski stiropor u otvorenom skladišnom prostoru teretnog vozila, a policija je posumnjala da je reč o u kriminalu pa je obavila pretres.

Na izlazu s autoputa Rijeka-Karlovac uhvaćeni su i uhapšeni 44-godišnji i 47-godišnji vozač i suvozač pa će tokom dana uz krivičnu prijavu biti privedeni na ispitivanje u Županijsko državno tužilaštvo, a policija će i dalje sprovoditi "razne dokazne radnje i istraživanje njihove potencijalne povezanosti s drugim osobama", rekao je Benković.

Zaplenjena droga
Zaplenjena droga foto: PU karlovačka

Osim marihuane, u kamionu su pronađena i dva pištolja s pripadajućim streljivom.

Prošle godine radnici karlovačke Policijske uprave otkrili su i zaplenili 307,09 kilograma marihuane, što je jedna od najvećih zaplena u državi i dosadašnji rekord te Policijske uprave. Inače, u prva tri meseca prošle godine prijavljeno je osam krivičnih dela i 23 prekršajna dela vezana za drogu, a u prva tri mjseca ove godine bilo je 116 prekršajnih i četiri krivične prijave, rekao je upravnik Odeljenja za droge Bruno Kendjel.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Večernji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.