OTEO BIVŠU DEVOJKU UZ POMOĆ SVOG OCA! Upali su joj u kuću, a onda je usledio STRAVIČAN RASPLET
Otmica se dogodila nedaleko od Splita, Foto: Profimedia

UŽAS U HRVATSKOJ

OTEO BIVŠU DEVOJKU UZ POMOĆ SVOG OCA! Upali su joj u kuću, a onda je usledio STRAVIČAN RASPLET

Ugurali su je u Volkswagen Passat, a kako bi što više otežali potragu za devojkom, iz kuće su u svom divljem pohodu ukrali telefone i laptop

Objavljeno: 18.04.2019. 10:36h

S nekoliko ogrebotina, ali u teškom šoku završila je žena (27) koju su u utorak oko 15.30 sati oteli bivši partner Vinko M. (23) i njegov otac (53) u Kaštel Štafiliću nedaleko od Splita.

Upali su u kuću u kojoj je živela s muškarcem (29), kojeg su hteli da poseku skalpelima.

Kako je javila splitska policija, ušli su nasilno u kuću i odmah su počeli svađati se i napadati. Muškarca su napali kako ne bi uspeo da odbrani 27-godišnjakinju. Vukli su je za ruke i odeću, a ona je sve vreme vrištala i tražila da ih puste. Ugurali su je u Volkswagen Passat, a kako bi što više otežali potragu za devojkom, iz kuće su u svom divljem pohodu ukrali telefone i laptop.

Napadnuti muškarac uspeo je nekako da se snađe i pozvati policiju u pomoć. Patrole su se odmah odazvale i počele potragu. Kako su službeno objavili, nešto kasnije presreli su traženi Passat na putu u Kaštel Novom. Iz njega su izvukli dvojicu otmičara pa su ih vezali lisicama. Kad su ih pretražili, kod mladićeva oca pronašli su dva skalpela.

U automobilu su bili i ukradeni telefoni i laptop, koje su posle vratili vlasnicima. Uspeli su da smire preplašenu ženu i pozvali su Hitnu pomoć. Pregledao ju je lekar i utvrdio da su je otmičari lakše povredili. Traje kriminalistička istraga, nakon koje će se tačno znati za što će sve, osim protupravnog oduzimanja slobode, osumnjičiti nasilnog sina i oca. Kako sumnjaju istražitelji, motiv ovog napada usred dana najverovatnije leži u ljubomori i neešenim ljubavnim problemima.

Kako saznaju "24 sata", 23-godišnjak i oteta žena u prošlosti su bili u vezi. Ona je tad živela s njim a i imaju maloletno dete. Njega su im, kako pišu, oduzeli te se nalazi u dečjem domu.

 

Nažalost, otmice ljudi u Hrvatskoj nisu retkost. Predzadnji slučaj zabeležili su varaždinski policajci, koji su pokrenuli istragu protiv 24-godišnjaka i 25-godišnjaka. U februaru su, s još tri nepoznata pomoćnika, u Varaždinu prišli 17-godišnjaku pa ga ugurali na zadnje sedište auta. U njemu su ga maltretirali i odvezli na parking zgrade na drugom delu gradu. Izvukli su ga, držali za ruke i tražili da im otkrije gde živi žena koja im je dužna.

- Dužna je 30.000 kuna! - vrištali su na njega otmičari.

Pustili su ga, ali otmičari su nastavili da čekaju drugu žrtvu. Kad je iz zgrade izašla žena koju su tražili, rekli su joj da mora vratiti novac za sedam dana ili će je ubiti. Ona je to odbila i sve prijavila policiji. Nedugo nakon toga istražitelji su priveli glavni dvojac, koji je završio u istražnom zatvoru zbog opasnosti da će ponovno napasti i uticati na svedoke.

Pre samo godinu dana slučaj otmice zbog “slomljenog srca” imali su šibenski policajci. U martu 2018. mladić (25) napao je svoju bivšu jevojku (29). On joj je mesec i po dana nakon prekida veze neprestano pozivima i slanjem SMS-ova ozbiljno pretio. Ali nije stalo na tome. Nesrećnu devojku je uhodio i čekao na mestima za koja je znao da će se ona onde pojaviti. U zadnjem susretu ju je pričekao na putu  ugurao u automobil. Pre nego što je dao gas i odjurio u nepoznato, na putu se pojavila majka otete jevojke. Ona ju je spasila i pozvala pomoć, a mladić je završio u pritvoru.

Krajem 2017. pravi horor doživela je 26-godišnjakinja koju je oteo i tri dana držao zarobljenu muškarac (54). Presreo ju je 12. septembra oko 22.30 sati u Ulici Marina Bemba u Umagu. Omamio ju je pa je ostala bez svesti. Probudila se nešto kasnije svezana u jednom kafiću, gde se otmičar iživljavao. Tukao ju je i tako držao sve do 15. septembra. Pustio ju je na slobodu u jutarnjim satima, no zapretio je da će je ubiti pisne li ikome o svemu što je proživela. Devojka se nije dala obeshrabriti te je odmah otišla policajcima. Otmičara su našli dan posle pa je završio u pritvoru.

Hrvatska policija sprečila je više otmici
Hrvatska policija sprečila je više otmici foto: Nebojša Mandić

Teška otmica zbog novca zbila se i u maju 2016. kad su braća, 23-godišnjak i 30-godišnjak, oteli svoju strinu kraj bolnice u zagrebačkom Jankomiru, gde je posetila muža. Za ruke je držala dvoje unuka. Braća su je zgrabila i ugurala u plavi automobil. Zasad neidentifikovani vozač dao je gas, a braća su strini vezala oči i ruke. Ona je pritom prepoznala starijeg napadača. Mlađeg nije, no na sudu je rekla kako ga je brat zvao specifičnim nadimkom.

Potom su strinu odvezli u kuću, gde su joj ukrali Rolex, zlatne naušnice, dve biserne ogrlice, tri prstena i narukvice kao i 2700 eura. Nakon toga su ženu, kojoj su i dalje oči i ruke bile vezane, odvezli do sela u blizini Nove Gradiške, gde su je u 3.30 sati pustili. Žrtva je potom pozvonila nepoznatoj porodici na vrata pa je alarmirana policija. Nepravomoćno su osuđeni na Županijskom sudu u Zagrebu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media