CELA ZEMLJA TRAGA ZA NESTALIM STUDENTOM: Otišao na kolokvijum i nestao, jedini ga je video komšija
Karlo Kurtanjek, Foto: Edita Kurtanjek

nestao zagrepčanin

CELA ZEMLJA TRAGA ZA NESTALIM STUDENTOM: Otišao na kolokvijum i nestao, jedini ga je video komšija

Prema fakultetu je krenuo s adrese Palinovečka 38 i nakon toga mu se gubi svaki trag

Objavljeno:

I dalje je u toku potraga za studentom Karlom Kurtanjekom (24) iz Zagreba, koji je nestao 10. aprila prepodne u Zagrebu nakon što je s Vrbana krenuo na fakultet na Kenedijevom trgu.

Prema fakultetu je krenuo s adrese Palinovečka 38 i nakon toga mu se gubi svaki trag.

Karlova sestra Edita Kurtanjek javila je danas medijima jedan detalj koji bi mogao pomoći u potrazi za nestalim mladićem. Porodica je uspela da sazna marku bicikla kojim se Karlo udaljio od kuće. Reč je o mountain bike Hercules Olpran, crveno sive boje, kakav je na fotografiji.

Bicikl na kojem je Karlo viđen
Bicikl na kojem je Karlo viđen foto: Edita Kurtanjek

Karlova druga sestra, Dorotea Kurtanjek, rekla je za Vijesti.hr da porodica još uvek nema drugih korisnih informacija jer policija još ništa ne govori.

- Uzeli su njegova oba telefona koja je ostavio kod kuće i kompjuter kojim se koristio ne bi li onde pronašli kakav trag. Cela porodica je van sebe i mami sad idem po doznake jer nije u stanju otići doktorki zbog svega što proživljavamo. Mi se kao porodica inače držimo zajedno, a posebno sada. Zahvalni smo svima koji nam žele pomoći u ovoj teškoj situaciji, ali su nam se počeli javljati i svoje usluge nuditi raznorazni ljudi koji se predstavljaju kao vidovnjaci i koji nam, kao, mogu pomoći, a ništa konkretno od njih nismo dobili - rekla je za Vijesti.hr Karlova sestra Dorotea Kurtanjek.

Karlo je rođen 1995. godine. Ima smeđu kosu i plave oči. Srednje je telesne građen, visok je 180 centimetara, a broj stopala mu je 46, stoji na stranici Nestali.hr.

U trenutku nestanka bio je odeven u crnu jaknu s kapuljačom, crne pantalone i smeđe patike, a moguće je da je sa sobom imao i ruksak i crnu šiltericu.

O svemu je obaveštena i policija koja sprovodi istragu. Šta je policija pronašla na snimkama nadzornih kamera, za sada nije poznato.

Pretpostavlja se da je Karlo toga jutra izašao malo posle 8.00 sati, jer je u 9 sati na univerzitetu Libertas na Kenedijevom trgu na Borongaju, gde studira Međunarodne odnose, imao zakazan kolokvijum.

Komšija ga je video na biciklu u 8.15 sati kako vozi s kapuljačom navučenom preko glave. Taj je komšija poslednja osoba koja ga je videla, prema informacijama medija. Da se komšija nije zabunio, porodica je utvrdila kad je videla da u garaži nema bicikla, pa je izvesno da je Karlo biciklom krenuo na kolokvijum kako bi stigao na vreme.

Međutim, činjenica koja uvelike otežava potragu je ta da je Karlo tog jutra stan napustio bez telefona s kojim je već neko vreme imao problema zbog baterije.

Svi koji imaju neke informacije o ovom 24-godišnjaku mogu kontaktirati obližnju policijsku stanicu li porodicu na sledeće telefonske brojeve: 091/7325-504; 095/9089-969; 091/8950-157.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.