HRVATSKA PONOVO OTIMA STANOVE SRBIMA: Ovo je njihova najnovija FORA!
KOLINDA, Foto: Printscreen

KAO NEKAD

HRVATSKA PONOVO OTIMA STANOVE SRBIMA: Ovo je njihova najnovija FORA!

Revizija se sprovodi već godinu dana, što se može zaključiti prema dostupnim podacima

Objavljeno: 14.04.2019. 09:52h
  • 15

Predsednik Saveza Srba iz regiona Miodrag Linta kaže da Hrvatska masovno vrši reviziju stanova koji su dodeljeni srpskim povratnicima na korišćenje na osnovu činjenice da su imali stanarsko pravo pre rata, a koje im je oduzeto na nezakonit način.

Revizija se sprovodi već godinu dana, što se može zaključiti prema dostupnim podacima, do kojih šira javnost dolazi tek u poslednje vreme, navodi Linta u pisanoj izjavi za medije, te ocenjuje da je cilj revizije da se što većem broju srpskih povratnika oduzmu stanovi kao što je to rađeno i devedesetih godina prošlog veka, piše informer.

Mnogi povratnici u Ličko-senjskoj županiji, ali i celoj Hrvatskoj, su tokom oktobra, novembra i decembra prošle godine na svojim vratima zatekli obaveštenje o reviziji korišćenja stanova, prema kojima su dužni da se jave u nadležnu Kancelariju za stambeno zbrinjavanje u roku od 8 dana od stavljana obaveštenja, napominje Linta i kaže da je očigledno da su obaveštenja stavljena u zimskom periodu kada je velika većina starijih povratnika kod svoje dece ili rodbine u Srbiji.Linta ističe i da su srpski povratnici veoma uznemireni, jer postoji, kaže, opravdan strah da će opet završiti na ulici, a na Ministarstvo spoljnih poslova apeluje da traži zvaničnu informaciju od Hrvatske i učini sve da zaštiti srpske povratnike od nove otimačine stanova.

Podsetimo, početkom devedesetih Zagreb je Srbima koji su živeli u hrvatskim gradovima, i koji su zbog napada paravojnih snaga na njih i njihove porodice napustili mesta prebivališta, već oteo između 30.000 i 50.000 stanova.

Oni su mahom podeljeni pripadnicima hrvatske vojske i „dragovoljcima“ koji su ih potom otkupili za bagatelan novac.

Da sve bude još strašnije i Međunarodni sud u Strazburu podržao je hrvatsku otimačinu srpske imovine uz tvrdnje da oni ne mogu da presude u korist Srba, iako su oni zakonski u pravu, jer bi na taj način doveli hrvatsku do bankrota!!!

Pogledajte šta o Srbima i Hrvatima govore hrvatski istoričari koji nisu opterećeni ustašklukom i koji Balkan i dešanja na njemu gledaju isključivo sa stanovišta nauke.

Bonus video:

(Espreso.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
Inicijalizacija u toku...

Espreso.rs


Adria media