Navijač Dinama: Invalid u kolicima opljačkao banku u Zagrebu (FOTO)

kao na filmu

Navijač Dinama: Invalid u kolicima opljačkao banku u Zagrebu (FOTO)

Predali su mu novac pa je Križić sa 50.000 kuna plena izašao iz poslovnice i nestao u gradskoj vrevi, i to nakon što je službenika banke zamolio da ga otprati do taksija
Objavljeno: 12:28h

Kada je Tvrtko Križić (35) zvani Tvrdi, stopostotni invalid, ušao u invalidskim kolicima u poslovnicu Erste banke u zagrebačkoj Tratinskoj ulici, u sredu u 17:10 sati, službenici nisu ni sanjali da će ih taj klijent doslovno u letu opljačkati. Dubrovnik ili đubrovnik? Autističnom dečaku otrovali psa! (FOTO) (GIF) - Ovo je pljačka. Imam bombu. Baci ću je ako mi ne date novac - tiho ali uznemireno je rekao Križić kad se približio pultu poslovnice u kojoj je bilo troje zaposlenih. Utrnuli su od straha. Nisu mogli da veruju svojim očima u ono što čuju, ali su ga ipak poslušali. Pred sobom su imali krupnog i nemaskiranog čoveka skrivenih namera, jer im bombu zapravo nije pokazao. Predali su mu novac pa je Križić sa 50.000 kuna plena izašao iz poslovnice i nestao u gradskoj vrevi, i to nakon što je službenika banke zamolio da ga otprati do taksija. Pomogao mu je da uđe u taksi vozilo Taxi Zagreba koje je bilo u neposrednoj blizini banke. Taksisti je rekao da je u velikoj žurbi, pri tom ne mareći šta će njegov brat policajac reći na sve kada sazna.

U isto vreme iz banke su pozvali policiju koja je za manje od sat vremena locirala begunca u okolici Bjelovara, a koji je ukradenim novcem pošteno platio taksi. Uhapsili su ga i vratili u Zagreb i delimično obeštetili banku. Križiću je to prvo kazneno delo te je nakon dovršetka obrade prosleđen pritvorskom nadzorniku. Oni koji ga poznaju kažu da je zapao u finansijske probleme, ali i da je uvek imao problema s finansijama.

povodom dobivenim informacija o tome da je Tomislav Karamarko novi premijer cestitam i ponosan na sliku s njim

Posted by Tvrtko Krizic on Sunday, November 29, 2015
Svedoci događaja koji su se u to vreme zatekli u zoni Ciboninog tornja ostali su u šoku. Informacije su istražiteljima od trenutka dojave o razbojništvu pristizale sa svih strana. - Na ulazu u poslovnicu je prepreka, jedna stepenica. Kad su invalidne osobe u pitanju, njima službenici banke naprosto moraju da pomognu. Postoji dugme koje se pritisne, pa osoblje izađe i uz pomoć naprave osobu u invalidskim kolicima pridignu i ona samostalno uđe u poslovnicu. Prema ovome ispada da su mu zaposleni nesvesno pripomogli da uđe u poslovnicu, da ih opljačka i onda su ga još na kraju i ispratili. Vest o pljački invalidne osobe u kolicima odmah se pročula. Ali znate, taj mladić može da hoda, ali jako otežano - kaže za Jutarnji list jedan od svedoka akcije koji Križića zna s fudbalskih utakmica.
Ako je suditi po Križićevom Fejsbuk profilu, Tvrtko je informatičar u Gradskoj plinari, i vatreni navijač Dinama. Pre desetak godina Zdravko Mamić, tadašnji potpredsednik Dinama kog Križić smatra herojem, iznenada mu je na atletskoj stazi na Maksimirskom stadionu poklonio svoju medalju za naslov prvaka. Osim toga, sledbenik je HDZ i rado pozira s poznatim osobama pa je tako ovekovečio susrete s Tomislavom Karamarkom, Biserkom Petrović, Josipom Rimcem i pokojnim trenerom Josipom Kužeom.

samo je jedna i jedina Josipa Rimac

Posted by Tvrtko Krizic on Thursday, January 21, 2016
(Espreso.co.rs / Jutarnji)

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.