HRVATSKI NAUČNIK SPASIO ŽIVOT DEVOJČICI! Dogodila se jeziva nezgoda na POKRETNIM STEPENICAMA, on je prvi reagovao
Ivica Puljak, Foto: Printscreen/HRT

ivica puljak

HRVATSKI NAUČNIK SPASIO ŽIVOT DEVOJČICI! Dogodila se jeziva nezgoda na POKRETNIM STEPENICAMA, on je prvi reagovao

"Svi smo ostali otvorenih usta"

Objavljeno:

Hrvatski naučnik Ivica Puljak juče poslepodne jednoj devojčici u splitskom tržnom centru City Centru One spasio život.

Kako nam je "Indexu" ispričao svedok događaja koji je sve video, jedna devojčica rukom je zapela za pokretne stepenice s spoljne strane. Reč je o stepenicama koje vode na viši sprat i one su vukle devojčicu za sobom.

Svedok je rekao da su je dovele do vrha, i da je bilo vrlo verovatno da bi devojčica pala s velike visine na tlo.

- Profesor Puljak jedini je bio toliko sabran da je potrčao svojim ogromnim koracima uz stepenice, stigao devojčicu koja je visila na spoljnoj strani, podigao je pre udarca u staklo i praktički spasio od teških povreda ili... Svi smo ostali otvorenih usta. Za napomenuti je da sam gledao Puljka 20 sekundi posle događaja, bio je bled ko krpa - ispričao je svedok događaja za "Index".

Puljak je, dakle, uhvatio devojčicu koja je visila s spoljne strane i prebacio je unutra, čime joj je verovatno spasio život jer bi devojčica pala s velike visine na tlo.

Ceo događaj potvrdio je i Ivica Puljak, ali nije želeo puno da komentariše.

- Mislim da bi to uradio bilo koji građanin, ovaj put sam ja bio najbrži od svih. Drago mi je da je devojčica dobro - rekao je Puljak za Index.

Ivica Puljak pre godinu dana zaustavio je tuču u Splitu. Bilo je to na ulazu u Split, na raskrsnici Ulice Domovinskog rata i Zbora narodne garde. Tada su se dva muškarca divljački potukla zbog nesuglasica u saobraćaju, a Puljak je dotrčao i razdvojio ih.

- Istina je, razdvojio sam ih... Nisam mogao mirno stajati, pogotovo podstaknut nedavnim tučama dece na ulici... Jedan je bio zaista žilav i jači, ali uspeli smo ih smiriti. Nadam se da posle nije došlo do daljih obračuna. Smatram kako sam dobro postupio i da treba odgovorno reagovati -kazao je Puljak tada.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.