PREBIO JE DEVOJKU (18) A NA SLOBODI NASTAVLJA DA SEJE STRAH! Daruvarac ponovo prijavljen, mladiću pretio SILOVANJEM
Daruvarac je šokirao region nasiljem, Foto: Printscreen / Youtube

šok u hrvatskoj

PREBIO JE DEVOJKU (18) A NA SLOBODI NASTAVLJA DA SEJE STRAH! Daruvarac ponovo prijavljen, mladiću pretio SILOVANJEM

"Rekao sam mu da nije normalan, a on mi je onda na to odgovorio 'ka*at ću te u bulju'. Objasnio sam mu da nismo u Srbiji i da ovo nije '91., da mi ne može takve stvari govoriti, a on mi je na to rekao: 'Ajde pi*ko, zovi policiju' "

Objavljeno:

Darko Kovačević Daruvarac (32) koji je nepravomoćno osuđen na pet godina zatvora zbog brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje, ponovno završio u istražnom zatvoru i dobio krivičnu prijavu za pretnju mladiću.

U razgovoru s novinarima Slobodne Dalmacije, napadnuti mladić prepričao je detalje napada.

- Prolazio sam automobilom i video svoje prijatelje kako sede na terasi kafića. Pozvali su me da im se pridružim. Parkirao sam auto kod marine i peške krenuo prema kafiću. Kad sam došao do njih, a bilo ih je petoro za stolom, hteo sam uzeti slobodnu stolicu kraj susjednog stola da bih mogao s njima sesti. U tom trenutku Daruvarac mi je prišao s leđa i gurnuo me. Poleteo sam preko dva stola i pao na pod - ispričao je.

- Podigao sam se s poda i posegnuo za stolicom. Hteo sam se braniti, ali tada sam pomislio - ako ga udarim, upašću u probleme. U istom trenutku jedan moj prijatelj je skočio i zaustavio me, a s druge strane Daruvarca je sprečavao njegov prijatelj. Oni su sedeli za stolom udaljenim od našeg nekoliko metara, tri-četiri stola na krcatoj terasi - kazao je 24-godišnjak.

- Je*at ću ti ja majku - rekao mi je. Pitao sam ga zbog čega. Zbog onoga što sam pisao o njemu na Fejsbuku, rekao mi je. A ja sam na jednom portalu, ispod teksta koji je govorio o Daruvarcu, napisao stihove pesme Mile Kitića. U toj pesmi Kitić peva 'udara u glavu kao šampanjac', a ja sam napisao 'udara u glavu kao Daruvarac'. Po toj logici, rekao sam mu, trebao bi tući sve ljude na ulici, jer nema ko nije osudio njegovo nasilno ponašanje prema bivšoj devojci - prepričao je mladić, koji pretučenu devojku zna iz viđenja, ali kako kaže, nisu u prijateljskim odnosima.

- Rekao sam mu da nije normalan, a on mi je onda na to odgovorio 'ka*at ću te u bulju'. Objasnio sam mu da nismo u Srbiji i da ovo nije '91., da mi ne može takve stvari govoriti, a on mi je na to rekao: 'Ajde pi*ko, zovi policiju'. Kazao sam mu da se jedino tako može problem s njim rešiti. On se odmaknuo, a ja sam nazvao policiju i prijavio što mi je uradio i šta mi je rekao. Međutim, čim sam poklopio, nije prošla ni minuta, on je doznao da sam ih zvao. Došao je do svog auta s prijateljem i pje nego što su krenuli dobacio mi je: 'Znači, zvao si policiju' - tvrdi napadnuti mladić, i ističe da su celi incident snimile nadzorne kamere.

Kazao je i da mu ovo nije prvi sukob s Daruvarcem.

- Pre pet-šest godina u jednom kafiću na Poluotoku opalio mi je šamar jer sam bio u dobrim odnosima s jednom njegovom bivšom devojkom. Ljubomorno me ispitivao šta ja imam s njom, a mi smo bili frendovi i znali smo se povremeno družiti. Ispitivao me 20 minuta šta ja radim s njom i na kraju me je udario u lice - kaže 24-godišnjak koji taj incident nije prijavio policiji.

Kaže da ga je bilo strah, i da se Daruvarca i dalje boji.

- Zato sam molio policiju da malo češće šalju patrole oko moje kuće - kazao je.

Daruvarac je već osuđen
Daruvarac je već osuđen foto: Facebook printscreen

Boris Radman, advokat Darka Kovačevića Daruvarca najavio je da će podneti žalbu protiv odluke o istražnom zatvoru, alii druge detalje slučaja nije hteo da komentarše. Kazao je samo da je krivičnu prijavu protiv 24-godišnjaka podneo na traženje svoje stranke i da je ona podneta pre nego što je Daruvarac dao svoj iskaz policiji.

Prema članku 139. Krivičnog zakona, za ozbiljnu pretnju smrću i teško povređivanje pojedinca i njegove porodice može se dobiti do tri godine zatvora.

Daruvarac, po rečima napadnutog mladića, nije pretio smrću, ni teškim povređivanjem, ali jest silovanjem, odnosno nekim drugim oblikom zla. U takvim slučajevima progon počinitelja se vodi privatnom tužbom, a ne krivičnom prijavom državnog tužilaca, kazali su iz zadarske policije za Slobodnu Dalmaciju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.