HRVATI SE NAORUŽALI KAO DA ĆE U RAT: Popisali duge cevi, a novi zakon im sve DOZVOLJAVA!
Navijačka atmosfera, Foto: Profimedia

neverovatna cifra

HRVATI SE NAORUŽALI KAO DA ĆE U RAT: Popisali duge cevi, a novi zakon im sve DOZVOLJAVA!

Novi zakoni o oružju trebali bi da bude na snazi od 11. aprila

Objavljeno:

U Hrvatskoj više od 100.000 osoba poseduje oružje, a najveći broj ima pištolje, dok manji broj ima puške s glatkim ili užlijebljenim cevima, piše Slobodna Dalmacija. Među onima koji ima dozvolu za držanje i nošenje oružja ima dosta lovaca, ali i građana koji oružje imaju za samoodbranu.

Ako osoba dokaže da je njena sigurnost ugrožena ili bi mogla biti ugrožena u tolikoj meri da joj treba oružje, u zakonu stoji kako tada osoba ima opravdani razlog za nabavku oružja za samoodbranu.

Druga dva razloga su sport i lov. Sportsko oružje ne sme se upotrebljavati izvan civilnih streljana ili drugih mesta određenih za vežbe gađanja. Lovačko oružje sme se koristiti u skladu sa zakonima o lovu te na streljanama ili drugim mestima određenim za vežbe gađanja.

Za odobrenje je potrebno više uslova: da osoba ima najmanje 21 godinu, da je zdravstveno sposobna, da poznaje propise i veštine upotrebe oružja ili da ima lovački ispit.

Takođe, ne sme imati izrečenu zaštitnu meru zbog nasilja u porodici. Odobrenje neće dobiti oni koji prekomerno uživaju u alkoholu ili ako konzumiraju drogu. Sklonost agresivnom ponašanju i ekscesima je isto razlog za odbijanje zahteva.

Kada su svi uslovi zadovoljeni, nadležna policijska uprava izdaje odobrenje za nabavku oružja.

BONUS VIDEO: SRBIJA PAMTI! 20 godina od stravičnog zločina, a sećanja ne blede! OVE PRIČE SVEDOČE STRAŠNU ISTINU (KURIR TV UŽIVO)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.