ŽENE KOJE DOLAZE NA ABORTUS NISU PACIJENTKINJE: Skandalozna izjava upravnika zagrebačke bolnice zgrozila javnost
Ante Ćorušić, Foto: Youtube printscreen

šovinizam

ŽENE KOJE DOLAZE NA ABORTUS NISU PACIJENTKINJE: Skandalozna izjava upravnika zagrebačke bolnice zgrozila javnost

Ustanovio je da "Hrvatska nema problema u dostupnosti izvođenja pobačaja"

Objavljeno:

Na temu pobačaja HRT je u jučerašnju emisiju "Otvoreno" pozvao Antu Ćorušića, kontroverznog upravnika Kliničko-bolničkog centra Zagreb poznatijeg kao Rebro.

Čorušić je, uz to što je upravnik najveće hrvatske bolnice, i HDZ-ovac i katolički fanatik koji je u više navrata zgrozio javnost svojim izjavama poput one da je pobačaj najgadljiviji postupak u medicini kao i da je odgovorio trećinu žena od pobačaja, ali i one da je dobro da četiri vodeća čoveka u državi budu praktični katolici.

Sličan je nastup imao i u jučerašnjoj emisiji u kojoj se govorilo o pobačaju i prizivu savesti ginekologa koji odbijaju raditi taj medicinski zahvat, kao i dali utiče li prigovor savesti na dostupnost pobačaja u Hrvatskoj.

Za Ćorušića problema - nema. No to možda i ne treba čuditi s obzirom na to da je HDZ-ov upravnik Rebra u emisiji rekao da žene koje se podvrgavaju pobačaju uopšte ne smatra pacijentkinjama, nego - klijentkinjama.

- Namerni prekid trudnoće ne spada u lečenje. To nije lečenje, to je medicinska usluga na zahtev. Dakle, kad gledamo u tom kontekstu, ta pacijentkinja, ta gospođa, nije pacijent, nego je klijent, korisnik usluge - izjavio je Ćorušić.

Šef Rebra dodao je i da mu nije jasno zašto se "digla takva bura" oko ustanova u kojima svi lekari imaju prigovor savesti "jer u takvim slučajevima upravnik bolnice mora osigurati da se pobačaj obavi u drugoj ustanovi ili dovesti ginekologa koji će da uradi pobačaj na zahtev korisnice".

Ustanovio je da "Hrvatska nema problema u dostupnosti izvođenja pobačaja".

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/Index.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.