SAŠA JE STALNO KRITIKOVAO LJUDE JER PREBRZO VOZE: Niko ne može da veruje da je poginuo!
Saša Modrić je tragično nastradao, Foto: Sindikat policije Hrvatske

tragično

SAŠA JE STALNO KRITIKOVAO LJUDE JER PREBRZO VOZE: Niko ne može da veruje da je poginuo!

Poginuo je oko 19.10 na čvoru auto-puta A3

Objavljeno:

Pripadnik Kobri Saša Modrić poginuo je u utorak oko 19.10 sati na čvoru auto-puta A3, a vraćao se s višednevnog terena po Slavoniji sa svojim kolegama iz Mobilne jedinice.

Skrhane kolege

Zbog neprilagođene brzine kretanja pri izlasku iz desnog zavoja izgubio je kontrolu nad motociklom marke BMW. Naleteo je na metalnu zaštitnu ogradu s istočne strane i udario u nju. Nesrećni policajac je pao i udario u metalni stub nosača zaštitne ograde, a njegov motocikl se nekontrolirano kretao dok se nije zaustavio udarivši u ogradu na suprotnoj strani puta. Stravične scene zaprepastile su njegove kolege koji su odmah priskočile u pomoć. Nažalost, sve je bilo uzalud jer Saši Modriću nije bilo spasa zbog preloma kičme.

Promet tom deonicom bio je obustavljen satima, a ekipa Hitne pomoći nije mogla da sakrije tugu dok su pokušali da utvrde identitet.

I Sindikat policije Hrvatske oglasio se povodom tragedije, uz iskreno saučešće porodici, prijateljima i kolegama.

Veliki gubitak

- Ne znam kako će to Sašina Sanjica da podnese. Imaju malenu devojčicu koja ide u vrtić i koja je mnogo volela oca. Stalno ponavlja: ‘Moj tata ovo, moj tata tata ono’. Saša je ćerki bio celi svet. Mi kao susedi osećamo veliki gubitak jer je Sale bio neopisivo dobar, iskren i nadasve pozitivan čovek. Voleo je motore, s ponosom je radio svoj policijski posao. Znate kad vidite u nečijim očima radost življenja? E, to je bio on. Bio je primer drugima i kao osoba i kao otac i kao policajac - kaže komšinica nastradalog policajca.

Modrićeva prijateljica iz srednjoškolskih dana jedva je izustila da je “Saša bio besprekoran i omiljen gde god se pojavio”.

Prošao obuku

- U neformalnom razgovoru Saša je znao za kritične tačke na putevima, pogotovo kada dođe leto pa stranci luduju po auto-putu. Ne možemo da verujemo da je za njegovu nesreću, kako smo pročitali u policijskom izveštaju objavljenom u medijima, kriva upravo ta vražja brzina. Policajac, bez obzira na kojem mestu radi, uvek odlazi na posao s torbom u glavi. Međutim, rad na motoru je dodatna opasnost. I moj suprug takođe posao obavlja na motoru i verujte mi da je rad na motoru lutrija. Svaki dan strepim, a uverena sam da je tako bilo i Sašinoj supruzi - rekla je druga komšinica preminulog policajca.

Modrić je od aprila 2010. bio delatnik MUP-a. Počeo je da radi u II. postaji prometne policije kao službenik za sigurnost na putevima. Prošli je dan zajedno sa kolegama bio na redovnoj obuci vožnje na Policijskoj akademiji i bio je odličan motociklista.

Bonus video

(Espreso.co.rs/Jutarnji.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.