OSTAVILI SU SINA (2) U BOLNICI ZBOG TEMPERATURE, UVEČE SU ČULI NAJGORE VESTI: Umesto rođendana, sada ga sahranjuju
Bračni par Tisanić doživeo je užasnu tragediju, Foto: Facebook printscreen / Mario Tisanić

iznenadna smrt mališana

OSTAVILI SU SINA (2) U BOLNICI ZBOG TEMPERATURE, UVEČE SU ČULI NAJGORE VESTI: Umesto rođendana, sada ga sahranjuju

Roditelji žele samo da se sazna istina o lečenju i smrti dečaka kojeg su sahranili u utorak

Objavljeno:

Patrik Tisanić (2), sin Kristine (41) i Mario (36) Tisanić iz Bolča, naselja između Vrbovca i Bjelovara, do pre dvadesetak dana bio je potpuno zdravo dete, a onda je preminuo.

- U četvrtak smo naručili tortu za Patrikov drugi rođendan koji je trebao proslaviti dan kasnije. Kako je dobio temperaturu 39,8, u petak smo otišli njegovoj pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Uz visoku temperaturu, povraćao je i imao proliv. U subotu je Patrik umro, tako da umesto rođendanskog slavlja imamo karmine - rekla je, gušeći se od bola, dok su joj se suze slivale niz lice, Patrikova mama Kristina za "24 sata".

Roditelji žele samo da se sazna istina o lečenju i smrti dečaka kojeg su sahranili u utorak. Pitaju se zašto je njihovo dete, njihov voljeni jedinac, prvorođenac i veseli dečačić, koji je ovih dana trebalo da proslavi rođendan, morao da umre.

Naizgled bezazlena temperatura koju je dečak prvi put dobio 1. marta pretvorila se u agoniju koja je završila iznenadnom smrću mališana.

Samo dan pre nego što je preminuo, Patrik je navršio drugu godinu. Čim je početkom marta dobio temperaturu, brižna mama hitno ga je odvela u Dom zdravlja u Vrbovec, gde su nastavili da odlaze sledeće tri nedelje pre tragičnog završetka Patrikovog života.

Kristina i Patrik išli su nekoliko puta i u Opštu bolnicu u Bjelovaru, a sve kako bi otkrili uzrok dečakove bolesti i izlečili ga. Poslednji put je mama mališana prošli četvrtak odvela k pedijatrici u Dom zdravlja u Vrbovec. Dečakova doktorka tad joj je savjetovala da ako Patriku, uz propisanu terapiju, naposletku ne padne temperatura, iduće jutro hitno idu u Zagreb, u Kliniku za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”. Dala im je i uput za pregled koji je porodica trebalo da obavi na lečenju u Zagrebu.

- U subotu ujutro odmah smo seli u auto i krenuli za Zagreb, kako su nam i rekli. Patrika sam sve vreme držala u krilu i čvrsto ga grlila. Kad smo stigli pred Zagreb, stanje mu se dodatno pogoršalo. Sav je drhtao, bio je potpuno obliven hladnim znojem. Nakon što smo stigli u Kliniku, lekari su ga odmah prikopčali na infuziju i dali mu svu potrebnu negu i terapiju tako da je izgledalo kao da će sve ipak dobro završiti. Nešto nakon 15 sati suprug i ja smo krenuli kući. Naime, u bolnici su nam rekli da ćemo se kasnije telefonski čuti s doktorima kako bismo proverili Patrikovo zdravstveno stanje. Te kobne večeri, svega nekoliko minuta iza 20 sati, nazvala sam Kliniku i gotovo izgubila svest. S druge strane slušalice rekli su mi da je naš sin pre koju minutu preminuo – prepričava tragediju od subote neutešna majka, jedva govoreći dok joj suze teku niz lice.

Njen suprug je sve vreme nemo gledao sliku svojega sina koji je još prošle nedelje bio dobro. Oči su mu pune tuge, očaja i pitanja.

Prema informacijama koje je portal "24 sata" dobio iz Klinike za infektivne bolesti “Dr. Fran Mihaljević”, Patrik je umro od sindroma sepse koji se jako brzo razvijao.

- Dvogodišnji dečak iz okoline Bjelovara u Kliniku za infektivne bolesti došao je sa sepsom, odnosno u stanju septičkog šoka - kaže prim. dr. Srđan Roglić.

Dete je, dodaje, nažalost bilo u preteškom stanju i nije uspelo da preživi. Lekari u Zaraznoj ovaj tren još ne znaju što je tačno prouzrokovalo sepsu koja je naposletku ubila dečaka.

Roditelji preminulog dečaka smatraju da je u Patrikovu lečenju bilo propusta i da se nisu preduzele sve potrebne mere u pravo vreme kako bi se sprečila tragedija.

Zasad se čeka nalaz obdukcije koji će pokazati koji je bio pravi uzrok smrti malenog Patrika koji još nije ni pošteno zakoračio u život, a iza sebe je ostavio neutešne roditelje i ostale članove tugujuće porodice.

Obdukcija će se obaviti na Klinici za infektivne bolesti. S obzirom na to da se radi i detaljna histološka analiza, proći će neko vreme dok nalaz obdukcije ne bude gotov, odnosno dok se ne utvrdi tačan uzrok smrti dečaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.