BEBA JE PLAKALA, A PAS JE PROVALIO ZAKLJUČANA VRATA I UGRIZAO JE ZA GLAVU: Horor u Hrvatskoj, dete se bori za život
Doga je napala bebu, Foto: Printscreen/24 sata hr

jezivi napad psa

BEBA JE PLAKALA, A PAS JE PROVALIO ZAKLJUČANA VRATA I UGRIZAO JE ZA GLAVU: Horor u Hrvatskoj, dete se bori za život

Prema izjavama poznanika, pas je probio zaključana vrata kako bi ušao u sobu

Objavljeno:

Policijska uprava koprivničko-križevačka i službeno je juče izvestila da je u petak oko 14 sati u spavaćoj sobi u selu Repašu argentinska doga ugrizla devojčicu staru 39 dana.

S teškim povredama glave prevezena je u koprivničku bolnicu, a potom u Kliniku za dečje bolesti u Klaićevoj u Zagrebu gde je podvrgnuta hitnom neurohirurškom zahvatu.

Nakon operacije smeštena je na odeljenje intenzivne nege i u životnoj je opasnosti.

Policija je nastavila s kriminalističkim istraživanjima kako bi se do kraja utvrdile okolnosti nesreće i pokrenula je istragu protiv oca devojčice. U vreme nesreće u kući su, kažu komšije, bili roditelji i ćerka kao i trogodišnji pas koji je ugrizao devojčicu kad se probudila i počela da plače u krevetiću.

Prema izjavama poznanika, pas je probio zaključana vrata kako bi ušao u sobu. Smatraju da pas nije nameravao da povredi bebu već ju je želeo doneti roditeljima.

Pas je, prema informacijama iz policije, u vlasništvu 45-godišnjeg oca devojčice koja je zadobila povrede moždanog tkiva i kostiju glave i odveden je u karantin.

Inače, argentinska doga dobijena je ukrštanjem desetak vrsta, između ostalih i mastifa, boksera i buldoga, a stvorena je pre svega za lov na velike divlje životinje.

Kinološka federacija Argentine priznala ju je kao pasminu u martu 1964., a 1973. je to učinila i Svetska kinološka federacija. Prosjčna težina je oko 40 kilograma, a često je zbog izgleda mešaju s pitbulom.

U nekim je državama držanje takvog psa zabranjeno.Retki su slučajevi da taj pas napadne ljude. Miroljubivi su, ali kao i s ostalim pasminama, sve zavisi o odgoju. Treba mu se posvetiti i raditi s njim, voditi ga u duge šetnje da potroši energiju - kaže jedan uzgajivač pasa.

Argentinske doge su dobri čuvari, laju na prolaznike, a i samom pojavom znaju da uteraju strah u kosti. U udruženju Prijatelji životinja više su puta isticali da pas nikad nije kriv za nasilje.

– Uvek se iza svakog incidenta krije ljudska greška – napominju.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs/24sata.hr)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.